Hoe krijg je een geel kussen weer wit?

Geplaatst door

Hoe krijg je een geel kussen weer wit? – Kussenslopen gooien we regelmatig in de was, maar het hoofdkussen laten we meestal liggen en stoppen we gewoon in een fris gewassen kussensloop. Niets aan de hand, of toch wel? Na een tijdje zit het hoofdkussen vol met dode huidcellen en huisstofmijt, en door het transpireren komen er gele zweetvlekken op het kussen. Zo’n vergeeld kussen willen we natuurlijk liever niet. Gelukkig is er een handig trucje waarmee je dat geel kussen weer wit krijgt! 

hoe krijg je een geel kussen weer wit

Hoe vaak moet je een hoofdkussen wassen?

Het wordt aangeraden om je hoofdkussen eens in de twee maanden te wassen. Aangezien er veel dode huidcellen en huidschilfers achterblijven op je kussen, en je tijdens de nacht veel zweet, is je hoofdkussen wassen geen overbodige luxe. De combinatie van vocht en warmte vormt de ideale broedplek voor bacteriën en dat is uiteraard geen fris idee. De meeste kussens mogen op 60°C gewassen worden met een dopje wasmiddel en een beetje wasverzachter. Check voor de zekerheid wel even het waslabel dat aan je kussen hangt om verrassingen te voorkomen.

Wat zijn gele vlekken op kussen?

De gele vlekken op kussen ontstaan omdat je ’s nachts transpireert. Een deel van dit vocht komt in het kussen terecht, wat voor de gele vlekken zorgt. Deze vlekken zijn, zoals eerder gezegd, allesbehalve hygiënisch en kunnen ervoor zorgen dat je kussen vies gaat ruiken. Aangezien gele vlekken op kussen best hardnekkig kunnen zijn, bestaat de kans dat je ze er met alleen wasmiddel niet uitkrijgt. In dat geval is het tijd voor een effectievere oplossing!

wat zijn gele vlekken op kussen

Hoe krijg je een geel kussen weer wit?

Hoe krijg je gele vlekken uit kussen? Stop je hoofdkussen opnieuw in de wasmachine op 60°C en voeg één dopje wasmiddel, 3/4 dopje baking soda en 1/2 schoonmaakazijn toe. Laat het kussen vervolgens buiten drogen en je zal zien dat de gele vlekken verdwenen zijn. Je kussen wassen met baking soda zorgt er tevens voor dat de vieze zweetgeur weg is. Bye bye stinkende kussens! Is je kussensloop geel geworden? Met hetzelfde trucje kan je gele kussenslopen weer wit krijgen. 

Je kunt baking soda kopen online, alsook bij de drogist en natuurvoedingswinkels. Soms wordt het ook onder de naam zuiveringszout verkocht. Heb je nog wat baking soda over? Je kunt hiermee ook vuile schoenzolen wit krijgen en de bakplaat schoonmaken van je oven. Baking soda is een echte allesreiniger en is dan ook onmisbaar in huis.

Lees ook: Hoe krijg je gele vlekken uit je matras?

kussen wassen met baking soda

Nog meer handige wastips:

Oeps! Zo vaak moet je een badmat wassen
Hoe komt het dat mijn donkere was stinkt?
Hoe het beste ondergoed wassen?
Tips voor zachte handdoeken na wassen

Veel liefs,
Vanessa xxx

HuishoudenHuishouden