Hoe krijg je gele vlekken uit je matras?

Geplaatst door

Vroeg of laat ziet iedereen ze wel eens tijdens het verschonen van hun bed: die lelijke, gele vlekken op de matras. Het ziet er niet fris uit, maar je hebt werkelijk geen idee hoe je deze zweetvlekken kunt verwijderen. Daarom doe je maar alsof je neus bloedt en trek je gewoon frisgewassen lakens over de matras. Hoe kan je een matras schoonmaken? Hoe krijg je gele vlekken uit je matras? En hoe krijg je jouw matras weer wit? Hieronder deel ik twee goedkope en makkelijke manieren om van transpiratievlekken op je matras af te komen. 

hoe kan je een matras schoonmaken

hoe krijg je gele vlekken uit je matras

Hoe krijg je gele vlekken uit je matras?

1) Gele vlekken matras baking soda

Dit heb je nodig:

– 2 eetlepels baking soda
– een paar druppels afwasmiddel
waterstofperoxide
– een plantenspuit

Baking soda (zuiveringszout) en waterstofperoxide zijn o.a. te koop bij Kruidvat en Bol.com

Zo ga je te werk:

Vul de plantenspuit voor de helft met waterstofperoxide en voeg baking soda toe. Voeg daarna ook een paar druppels afwasmiddel toe. Schud de plantenspuit voorzichtig en spray het middel vervolgens royaal over de gele vlekken op je matras. Na een paar minuten zal je al zien dat de gele vlekken verdwijnen!

hoe krijg ik mijn matras weer wit

2) Keukenzout matras

Geen baking soda in huis? Dan kan je ook keukenzout gebruiken om de gele vlekken uit je matras te verwijderen. Strooi wat zout over de matras en laat het een aantal uurtjes inwerken. Veeg alles weg met een borstel en een vuilblik en gebruik de stofzuiger om de restjes weg te halen. Vervolgens maak je de vlek schoon met een doekje waar een beetje vloeibaar wasmiddel op zit. Zo krijg je jouw matras weer wit! Let er wel op dat de matras niet te nat wordt.

Lees ook: 

Goeie vraag: wanneer matras vervangen?
Hoe krijg je een geel kussen weer wit?

HuishoudenHuishouden

4 reacties

  1. er bestaan ook bedrijven die met auto voor je deur zetten en daarin de matrassen helemaal reinigen en meitvrij en vlekken vrij maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *