Toe aan een hele nieuwe kledingkast? Dit zijn dé modetrends voor 2022

Geplaatst door

Het is weer zomer. En dat betekent: lange dagen aan het strand, heerlijk terrasjes pakken en op vakantie. Het betekent ook dat we alweer bijna halverwege 2022 zijn en de modetrends van dit jaar volop kunnen worden gedragen. Heb je nog geen nieuwe kleding voor de zomermaanden? Of ben je al aan het denken over wat je aan moet in het najaar? Lees gauw verder voor mode trends voor zowel de zomer als de aankomende herfst en wie weet vind je wel iets wat helemaal bij jouw stijl past.

mode 2022 dames zomer

Felle kleuren maken de 2022 zomermaanden tot een feestje

Knalblauw, fris groen of spetterend oranje? Durf jij het aan? Want alle kleuren mogen deze zomer. Een jurk in prachtig paars zal niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld tijdens de vakantie. Maar ook prachtige basics in trendy kleuren zullen overal te zien zijn. Wil je graag met deze trend mee doen, maar is van top tot teen in knallend blauw niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook jouw neutrale jurk of top combineren met mooie handtassen of schoenen in een knalkleur. De felle kleuren trend is niet alleen voor de zomer, want bijna alle kleuren van de regenboog palet zijn ook al gespot op de catwalk van de aankomende herfstcollecties.

jurken zomer 2022

Op en top vrouwelijk

Natuurlijk mag jij je altijd van je meest vrouwelijke kant laten zien, maar deze zomer is het ook nog eens de trend. Van prachtige jurken in alle pasteltinten tot aan kleding bezaaid met ruches en franjes. Het is allemaal hip en chique in de zomer van 2022. En niet alleen in de zomer. In de herfst trends van 2022 komen ook grote jurken met prachtige tailles terug. Heel 2022 loop je er modieus bij in vrouwelijke silhouetten, kleuren en franjes. Kortom: reden genoeg om je kledingkast te vullen met deze dromerige en elegante outfits.

Wit maakt een comeback

Zijn de felle kleuren niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook gaan voor prachtig elegant wit in 2022. Want ook deze kleur zal vaak langskomen. In de zomer is een wit pak helemaal trendy. Deze trend heeft ook een praktische kant omdat wit over het algemeen minder warm aanvoelt dan zwart. Ideaal wanneer de zon fel schijnt en je helaas toch op kantoor moet verschijnen. En wit komt ook terug in de herfstcollecties: de witte tanktop was al volop te zien op de catwalks. Houd je meer van een klassieke outfit? Ook de witte blouse op de blauwe spijkerbroek is al gespot als een van dé trends voor het najaar.

modetrends zomer 2022

Ook overdag mag je sprankelen

Glitters en glamour alleen voor de avonduren? Daar hoef je je deze zomer echt niet aan te houden. Avondkleding mag ook zeker overdag. Denk bijvoorbeeld aan die glitterjurk die je nog even wat meer laten stralen of een die ene top met mooie kralen die je normaal alleen tijdens het uitgaan draagt. Je kunt ze in 2022 de hele dag aan. Maar vergeet ook niet leuke extra’s zoals veren op je kleding. Normaliter zie deze vooral op de dansvloer, maar nu mag je deze ook naar de supermarkt aan.

Grote tassen zijn zowel praktisch als trendy

Een tas mag niet ontbreken bij je outfit, zeker niet als je een gezellig dagje weggaat. Het is niet alleen een hele handige manier om al je spulletjes mee te nemen. Een tas is ook een goede manier om je outfit nog net even dat beetje extra te geven. Helemaal handig: de trendy tassen van 2022 zijn de extra grote maxi bags. Deze tassen zullen niet alleen op het modevlak een statement maken, maar zijn ook super handig voor het vervoeren van alles wat je nodig hebt. Het is wel een opvallende trend dus… durf jij het aan?

welke tas 2022

Praktisch en opvallend: de trends van 2022

Over het algemeen zijn de trends van 2022 vooral praktisch en opvallend. De felle kleuren en avondkleding outfits voor overdag zullen menig hoofd doen omdraaien. En de grote tassen en witte tanktops zijn praktisch voor de vakantie en heerlijk fijn ook voor het najaar als je weer naar je werk moet. Kortom: er is genoeg keuze in 2022 voor trendy kleding. Het belangrijkste natuurlijk is om de kleding te kiezen waar jij je mooi en prettig in voelt. Met zoveel keuze moet dat wel goed komen!

Veel liefs,
Vanessa xxx