Hoe het beste ondergoed wassen?

Geplaatst door

Hoe het beste ondergoed wassen? Je ondergoed wassen klinkt misschien eenvoudig. Je stopt je bh’s en slips in de wasmachine en hij doet de rest. Maar om je ondergoed zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om dit met zorg te wassen. Daarom deel ik in dit artikel een aantal tips voor het wassen van je ondergoed. Zo gaan je bh’s, slips en ander ondergoed jarenlang mee!

hoe het beste ondergoed wassen

1. Ondergoed wassen: check de wasvoorschriften

Sommige stoffen mogen op slechts 30 graden gewassen worden en andere stoffen op 60 graden. Een eerste belangrijke tip voor het wassen van ondergoed is om de wasvoorschriften te lezen. Hierin staat precies vermeld hoe je jouw bh’s en slips mooi houdt. Met speciale symbolen staat aangegeven op hoeveel graden je het ondergoed mag wassen, of het in de droogkast mag en of het gestreken mag worden. Op die manier is ondergoed wassen eigenlijk heel makkelijk en weet je zeker dat je het op de juiste manier doet. 

Ben je iemand die de wasvoorschriften direct uit nieuw ondergoed knipt? Dat kan je vanaf nu dus beter niet meer doen. Mocht je je hier ontzettend aan ergeren en ze er toch uit willen knippen, maak er dan eerst een foto van met je gsm. Dit is erg handig voor als je in de toekomst niet meer zou weten of die ene slip nu wél of niet in de droogkast mag.

ondergoed wassen

2. Sorteer de was

Deze tip geldt eigenlijk voor al je kleding en dus ook voor je ondergoed. Het is vooral belangrijk om je ondergoed op kleur te sorteren. Op die manier voorkom je dat die witte slip vergrijst en je witte bh beige wordt. Kan je ondergoed en kleding samen wassen? Jazeker, op voorwaarde dat je je kleding op kleur sorteert en kledingstukken van dezelfde kleur samen wast. Kies bijvoorbeeld voor een witte, zwarte en gekleurde was om het jezelf gemakkelijk te maken. Deze wasmand met 3 vakken is hier bijvoorbeeld ontzettend handig voor!

3. Gebruik een waszakje

Een waszakje is ontzettend handig voor bh’s en ondergoed met kant en/of kraaltjes. Hiermee voorkom je dat de beugels van je bh loskomen in de wasmachine en ze andere kleding (of je machine) beschadigen. Altijd sokken kwijt in wasmachine? In dat geval is een waszakje ook erg handig. Zo ben je zeker dat je sokken netjes bij elkaar blijven en niet mysterieus verdwijnen in de wasmachine. Je kunt goedkoop waszakjes kopen bij Action, Kruidvat, Zeeman en Hema. 

4. Gebruik het juiste wasmiddel

Voor de verschillende kleuren was moet je ook verschillende soorten wasmiddel gebruiken. Kies dus het wasmiddel dat bij de was past. Wasmiddel voor de witte was zorgt er bijvoorbeeld voor dat witte kleding ook echt stralend wit blijft, en hetzelfde effect creëer je met wasmiddel voor zwarte was voor zwarte kleding. Maak dus zeker gebruik van verschillende soorten wasmiddel als je je ondergoed mooi wilt houden.

HuishoudenHuishouden

5. Let op met warmte

Deze tip sluit aan bij de eerste tip, want je controleert best altijd goed op het wasvoorschrift of je ondergoed in de droogkast mag en of het gestreken mag worden. Door de warmte van je strijkijzer of droogkast kan de elastiek namelijk makkelijk uitdrogen, waardoor je ondergoed minder mooi wordt. Soms staat er op wasvoorschrift vermeld dat je je ondergoed wel op een bepaalde temperatuur mag drogen of strijken. Houd hier dan ook rekening mee en zet je droogkast of strijkijzer op een lagere stand.

kan je ondergoed en kleding samen wassen

Zo, met deze tips was je je ondergoed vanaf nu als een pro en blijft het veel langer mooi. Voor het wassen van bh’s heb ik nog meer handige tips. Met deze 5 tips blijven je bh’s langer mooi!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Deze fouten maak jij stiekem ook bij het wassen

2 reacties

  1. Goeie tips!
    Zelf koop ik geen wit ondergoed meer, omwille van het grauw worden. Dat bespaart een boel ergernis en aan de slag gaan met misschien niet zo gezonde producten.
    Beha’s was ik apart op handwasprogramma in de machine, en onderbroeken met de gewone was mee. Tenzij het natuurlijk delicatere gevalletjes zijn 😉 dan ook handwasprogramma.

  2. Doe ze altijd in een zakje mijn BH’s, sinds ik een keer gehad heb dat een beugel eruit ging en klem zat in de wasmachine. Dat was niet zo leuk!

Reacties zijn gesloten.