Vuile schoenzolen wit krijgen: 5 manieren

Geplaatst door

Vuile schoenzolen wit krijgen – Draag jij graag sneakers? Ik in ieder geval wel! Sneakers zien er superleuk uit, zitten comfortabel, zijn gemakkelijk te combineren met outfits en je kunt ze het hele jaar door dragen. Er is maar één nadeel: het is moeilijk om de witte schoenzolen proper te houden. Gelukkig zijn er een aantal manieren om vuile schoenzolen wit te krijgen. En ik heb nog goed nieuws: je hebt sowieso één van deze middelen in huis dus je hoeft er niet voor naar de winkel!

vuile schoenzolen wit krijgen

1. Vuile schoenzolen wit krijgen: baking soda

Een eerste manier om vuile schoenzolen wit te krijgen, is met baking soda of bicarbonaat. Doe een beetje baking soda in een kommetje en voeg er een beetje water aan toe totdat je een papje krijgt. Gebruik een oude tandenborstel om het papje over de zijkant van de zolen te verdelen en schrob flink. Veeg de restjes van de pasta eraf met een propere, vochtige doek en laat je schoenen drogen. Daarna zijn je witte sneakers weer zo goed als nieuw!

2. Tandpasta

Ook tandpasta werkt heel goed om vuile zolen wit te krijgen. Voor het beste resultaat gebruik je geen gekleurde variant, maar een gewone witte. Verwijder eerst stof en oppervlakkig vuil met een droge doek of borsteltje. Maak dan de zijkant van je schoen een beetje nat en smeer er, met behulp van een oude tandenborstel, genoeg tandpasta op. Zorg dat de volledige zijkant goed is bedekt met tandpasta en dat het goed gaat schuimen. Laat de pasta even intrekken en veeg het vervolgens weg met een propere, vochtige doek. Zijn de vuile vlekken nog niet helemaal verdwenen? Herhaal de stappen dan nog een keertje.

3. Afwasmiddel

Gebruik je liever een sopje van lauw water en afwasmiddel om je vuile zolen wit te krijgen? Ook prima! Breng het sopje aan met een sponsje en wrijf een paar keer heen en weer. Veeg daarna goed na met een propere, licht vochtige doek en laat je sneakers drogen.

4. Vochtige babydoekjes

Ja, je leest het goed: ook vochtige billendoekjes komen goed van pas voor het schoonmaken van je sneakers! Deze manier is vooral handig als het snel moet gaan. Met een doekje wrijf je snel een heleboel vlekken weg. Waarschijnlijk zijn je zolen niet helemaal proper, maar ze zien er toch een stuk properder uit dan voordien.

5. Wonderspons

Er zijn weinig dingen die een wonderspons niet proper krijgt. Zelfs bij hardnekkige vlekken biedt deze spons de uitkomst. Maak de wonderspons een beetje nat en wrijf er goed mee over de zijkant van je sneakers om de zolen weer wit te maken!

vuile schoenzolen wit maken

Zo, dit zijn vijf manieren om je vuile schoenzolen wit te maken. Zijn je zolen weer proper? Spuit ze dan in met een schoenspray die je schoenen beschermt tegen water en vuil. Zo hoef je ze tussendoor minder vaak schoon te maken!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Stinkende sneakers? Met deze 5 trucjes krijg je de geur weg

HuishoudenHuishouden

3 reacties

  1. Tandpasta ? Hihi denk toch dat ik eerst de baking soda ga proberen 🙂

  2. ik gebruik vochtige babydoekjes voor alles. Heb dan ook altijd een pakje in handbereik

Reacties zijn gesloten.