Droogtrommeldoekjes: 15 manieren om ze te gebruiken

Geplaatst door

Gebruik jij droogtrommeldoekjes in je droogkast? Ze laten je wasgoed lekker ruiken, maken je was zacht en helpen tegen statische kleding. Maar ze kunnen nog veel meer dan dat! In dit artikel deel ik 15 verrassende manieren om droogtrommeldoekjes te gebruiken.  

waar zijn droogtrommeldoekjes voor

Waar zijn droogtrommeldoekjes voor? 15 handige trucjes:

1. Deodorant

Je kent het vast wel: nog snel wat deodorant sprayen terwijl je al een shirt aan hebt, met witte strepen tot gevolg. Vervolgens sta je als een gek te schrobben met een vochtig washandje, maar de witte strepen blijven. Een droogtrommeldoekje is de oplossing! Dit doekje absorbeert de deodorant en haalt dus de witte strepen van je kledingstuk. Handig!

2. Piepende sneakers

Ie, ie, ie. Iedereen kan horen dat jij eraan komt met je nieuwe sneakers die piepen op de vloer. Je kunt dit makkelijk voorkomen door met een droogtrommeldoekje over de zolen van je schoenen te wrijven. Op deze manier geef je ze een laagje waardoor ze minder zullen piepen. 

3. Vieze pannen

Vieze pannen en ovenschalen worden weer schoon met een droogtrommeldoekje. Vul de pan of schaal met warm water en een beetje afwasmiddel, leg er een droogtrommeldoekje in en laat dit een uurtje weken. Spoel daarna af met warm water en maak het schoon met een spons. De aangekoekte en verbrande etensresten zijn nu losgeweekt en komen er makkelijk af! Hier vind je nog 6 tips om een aangebrande pan schoon te maken

4. Vuile verfkwasten

Droogtrommeldoekjes werken ook goed als verfverdunner. Leg je vuile kwasten in een bakje met warm water en een droogtrommeldoekje. Je zal zien dat je de dikke verf makkelijk van de kwasten kunt spoelen. Scheelt je weer een hoop werk!

5. Wasmand

Je kunt een droogtrommeldoekje onderaan in de wasmand leggen en zo vieze geurtjes van bijvoorbeeld bezwete sportkleding neutraliseren. Verwissel het doekje wel regelmatig om een lekkere geur te behouden en let erop dat je het niet mee in de wasmachine stopt.

6. Vuilnisbak

De vorige tip kan je ook toepassen bij een vuilnisbak. Leg een doekje onderaan in de vuilnisbak en doe daarna de zak erin. Het doekje neutraliseert vieze geurtjes waardoor je vuilnisbak minder zal stinken.

7. Schoenen

Leg een droogtrommeldoekje in elke schoen voordat je ze opbergt. Op die manier haal je eventueel vocht en zweetgeurtjes uit je schoenen, en zullen ze weer lekker fris ruiken als je ze uit het schoenenrek haalt. Ken je trouwens deze 5 trucjes tegen stinkende sneakers al? 

droogtrommeldoekjes gebruiken

8. Roestvrij staal

Roestvrij staal ziet er prachtig uit als het blinkt, maar er zitten al snel vettige vingers op wanneer je het aanraakt.  Denk bijvoorbeeld aan een roestvrijstalen koelkast of diepvries. Gelukkig kan je dit eenvoudig schoonvegen met een droogtrommeldoekje omdat deze een ontvettende werking heeft. Een snelle en makkelijke oplossing! 

9. Zeep- en shampooresten

Heb je zeep- en shampooresten op je glazen douchewand? Je veegt dit makkelijk schoon met een gebruikt (!) droogtrommeldoekje. De bestanddelen in het doekje maken de zeep zacht en verwijderen het in een mum van tijd.

10. Haarborstel

Heb jij soms last van statisch haar? Prik de (plastic) haren van je borstel door een droogtrommeldoekje en borstel daarna je haar. Je haar zal lekker fris ruiken én het zal niet statisch worden van de borstel. Twee vliegen in één klap!

11. Haren van huisdier

Liggen er haren van je huisdier op je stoffen bank, lampenkappen en tapijten? Wrijf er met een droogtrommeldoekje over en je pakt de haren zo mee. Dit handige trucje zorgt er ook nog eens voor dat je huis lekker gaat ruiken.

12. Strijkijzer

Je kunt ook een droogtrommeldoekje gebruiken om de onderkant van je strijkijzer schoon te maken. Zet je strijkijzer op de laagste stand en strijk ermee over een schoon doekje. Op die manier maak je het strijkijzer schoon en verwijder je eventueel stof en andere viezigheid. Hier vind je nog 4 handige tips om de onderkant van je strijkijzer schoon te maken

13. Glitters

Draag jij soms nagellak met glitters? Dan weet je als geen ander hoe vervelend het kan zijn om deze weer te verwijderen. Gebruik volgende keer eens een droogtrommeldoekje in plaats van een wattenschijfje. Je zal zien dat de glitters makkelijk loskomen. Je kunt dit trucje trouwens ook toepassen om losse glitters op te vegen.

14. Stof

Je kunt schone droogtrommeldoekjes ook gebruiken om stof op plinten, vensterbanken en bovenop kasten weg te halen. Deze doekjes voorkomen overigens ook dat er nieuw stof op komt te liggen. Zo handig! Let op: doe dit alleen als je geen huisdieren of kleine kinderen hebt. Het is ongezond als zij hun pootjes likken of als je kinderen hun vingers in hun mond stoppen nadat ze deze plekken hebben aangeraakt.

15. Schermen

Ten slotte kan je deze handige doekjes gebruiken om schermen en toetsenborden mee schoon te maken en stof en vuil te verwijderen. Bovendien zorgen de doekjes ervoor dat deze items minder statisch worden en minder snel stof aantrekken. 

Droogtrommeldoekjes zijn goedkoop en heel multifunctioneel. Naast dat ze ervoor zorgen dat je was lekker fris en zacht uit de droogkast komt, zijn ze ook ideaal om voor bovenstaande doeleinden te gebruiken. Je kunt droogtrommeldoekjes kopen bij de drogist, supermarkt of online.

HuishoudenHuishouden

Gebruik jij droogtrommeldoekjes? Kende jij deze trucjes al?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hoe besparen op droogkast? Check deze 10 bespaartips

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *