Stinkende sneakers? Met deze 5 trucjes krijg je de geur weg

Geplaatst door

Heb jij last van stinkende sneakers? Of het nu aan het warme weer ligt of je gewoon het hele jaar door last hebt van zweetvoeten, leuk is het niet. Wellicht heb je al tevergeefs geprobeerd om ze buiten te verluchten en ben je een beetje ten einde raad. Maar niet getreurd want met deze vijf trucjes krijg je de vieze geurtjes weg. En het beste van al is: je hebt één van deze middelen gewoon in huis! 

stinkende sneakers

1. Stinkende sneakers: droge theezakjes

Drink je graag thee? Hou dan een paar droge theezakjes opzij om in je stinkende sneakers te leggen. Stop de theezakjes in de punten van je schoenen en laat ze een hele nacht zitten. Kieper je schoenen de volgende ochtend leeg boven de vuilniszak en klop alle theezakjes eruit. De vieze geurtjes zijn geabsorbeerd en gaan zo hop, met de theezakjes mee de vuilniszak in. Daarna zijn je favoriete sneakers weer reukvrij! Gebruik bij voorkeur goedkope theezakjes want het zou zonde zijn om dure thee in je stinkende sneakers te stoppen.

2. Sneakers stinken: koffiepads

Geen theeliefhebber maar wel gek op koffie? Ook prima! Je kunt ook koffiepads in je stinkende schoenen leggen. Stop voor het slapengaan een ongebruikte (lijkt me logisch) koffiepad in iedere schoen. Terwijl jij slaapt, onttrekken de pads al het vocht en vieze geurtjes uit je schoenen. Koffie helpt namelijk om vieze geuren te neutraliseren. Ben je na één nacht nog niet tevreden of heb je last van hardnekkige geuren in schoenen? Herhaal dit proces dan een paar nachten achter elkaar met nieuwe koffiepads. Dit geldt overigens ook voor de theezakjes.

stinkende schoenen

3. Stinkende schoenen: silica gel-zakjes

Nu hoor ik je denken: silica wat? Silica gel-zakjes! Die kleine witte zakjes die vrijwel in iedere schoen- en speelgoeddoos zitten en die je zonder nadenken weggooit, omdat je geen flauw idee hebt waarvoor ze dienen. Silica gel-zakjes absorberen vocht en daarmee ook geurtjes. Leg je zolen ermee vol en de volgende dag zullen je schoenen niet meer stinken. 

4. Schoenen stinken: kattenbakvulling

Kattenbakvulling is gemaakt om vieze geurtjes in de kattenbak weg te halen, maar werkt ook prima om je zweetschoenen weer neutraal te doen ruiken. Gooi een beetje kattenbakvulling in je schoenen, wacht een nachtje en klop de vulling er de volgende dag gewoon terug uit. 

5. Schoenen in diepvries

Niet alle sneakers mogen in de wasmachine omdat ze hierdoor kunnen beschadigen. Maar je kunt alle sneakers wél in de diepvries stoppen. Door de koude temperaturen van de diepvries overleven de bacteriën niet die de vieze geurtjes veroorzaken. Doe er een plastic zak rond en laat ze er minstens een nacht inzitten. Wanneer je de sneakers laat ‘ontdooien’, zet je ze wel best op een vod. Laat ze vervolgens drogen aan de lucht en voilà, de zweetgeur is weg!

Lees ook:

Hoe combineer je sneakers?

Witte sneakers schoonmaken in 6 stappen

Wat is het verschil: deodorant of anti-transpirant?

HuishoudenHuishouden