4 trucjes om je glazen douchewand te laten blinken

Geplaatst door

Ben jij gezegend met een mooie glazen douchewand? Geweldig! Een glazen douchewand brengt veel voordelen met zich mee. Je hebt bijvoorbeeld geen douchegordijn nodig dat aan je vastplakt en je badkamer krijgt er een chique uitstraling door. Echter heeft zo’n glazen douchedeur ook wat onderhoud nodig. Waarmee maak je een glazen douchewand schoon? Hoe krijg je kalk van glazen douchewand? In dit artikel deel ik vier trucjes om je glazen douchedeur te laten blinken!

glazen douchewand schoonmaken

1. Maak je glazen douchewand meteen droog

Ben je klaar met douchen? Haal dan meteen het water van de douchewand af met een trekker en droog alles af met een handdoek. Het lijkt misschien een vervelend klusje om iedere dag te herhalen, maar je kunt er echt veel schoonmaakwerk mee voorkomen. Je douchewand blijft veel langer schoon, je hebt geen last van opgedroogde waterdruppels en er zal minder snel kalk ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

2. Gebruik het juiste poetsdoekje

Waarmee maak je een glazen douchewand schoon? Het is belangrijk dat je het juiste poetsdoekje voor je glazen douchewand gebruikt. Grijp niet naar het eerste poetsdoekje dat je tegenkomt, maar gebruik altijd een pluisvrij doekje of microvezeldoek. Hiermee kan je een glazen douchewand schoonmaken zonder strepen. Ook een droogtrommeldoekje is een goede keuze. Met dit doekje kan je makkelijk alle zeepresten van de wand verwijderen. Check hier nog 15 manieren om droogtrommeldoekjes te gebruiken.

Heb je toch nog last van strepen? Neem dan een oude krant, maak hier een prop van en wrijf hiermee over de strepen. Met dit oude trucje verdwijnen strepen als sneeuw voor de zon!

glazen douchewand schoonmaken azijn

3. Glazen douchewand schoonmaken: azijn en citroensap

In de winkel zijn tal van schoonmaakproducten te koop waarmee je een glazen douchewand kunt schoonmaken. Echter hoef je hier helemaal niet veel geld aan uit te geven. Het beste middel heb je namelijk gewoon in huis: schoonmaakazijn! Vul een spuitfles met (afgekoeld) gekookt water, een beetje schoonmaakazijn, een snufje zout en vier druppels citroensap.

Zo ga je te werk: spray de binnen- en buitenkant van de douchecabine in met dit middel en laat het een halfuurtje inwerken. Maak de douchewand vervolgens schoon met een vochtige doek en werk altijd van boven naar beneden. Vergeet ook niet om de doek regelmatig af te spoelen. Spoel dan de binnenkant van de douchewand af met warm water, maak de wand droog met een trekker en droog alles af met een schone, droge doek. Droog tenslotte ook de buitenkant van de cabine. En voilà, je glazen douchewand is weer spic en span!

waarmee maak je een glazen douchewand schoon

4. Glazen douchedeuren schoonmaken met glansspoelmiddel

Om ervoor te zorgen dat je douchewand mooi blijft blinken, heb ik nog een geweldig trucje: een extra laagje op je douchewand creëren. Hierdoor hecht het water niet op je douchewand maar glijdt het direct naar beneden. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is glansspoelmiddel van je vaatwasser. Door glansspoelmiddel op je douchewand aan te brengen, zal alles prachtig blinken. Probeer het eens!

Heb jij nog trucjes om je glazen douchewand te laten blinken?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hardnekkige kalk verwijderen doe je zo!