Dresscode gala? Tips voor het kopen van een galajurk

Geplaatst door

Bij een gala, bruiloft of feest hoort natuurlijk een stijlvolle galajurk. Het kan best een uitdaging zijn om de perfecte galajurk te vinden. Een zwarte galajurk doet het altijd goed, maar vandaag de dag zijn er veel meer opties. Kleurrijke galakleding valt veel meer op en ziet er een stuk feestelijker uit. Naast de kleur zijn er nog meer dingen om mee rekening te houden. Waar moet een galajurk aan voldoen? Welke schoenen bij galajurk combineren? En wat voor tasje kies je? In dit artikel vind je vijf tips voor het kopen van een galajurk!

galajurk kopen

Dresscode gala? Tips voor het kopen van een galajurk

1. De kleur

Een zwarte galajurk wordt het meest gekozen, maar andere kleuren kunnen je ook prachtig staan. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur zoals champagne, maar een gekleurde jurk zal veel meer opvallen. Kleuren zoals blauw, donkerpaars, geel of rood kunnen je heel mooi staan. Vooral met een rode galajurk zal je de show stelen! Denk na over welke kleuren mooi bij je haar, huidskleur en ogen passen en kies daar een kleur uit.

2. Het model

Er zijn verschillende soorten galajurken. De bedoeling van dit type jurk is dat je er vrouwelijk en sexy uitziet, maar let er wel op dat de jurk niet té bloot is om een ordinaire uitstraling te voorkomen. Om een galajurk zo goed mogelijk uit te laten komen, moet je kijken naar je lichaamsbouw. Afhankelijk van je figuur kan je een jurk uitkiezen die het beste bij jouw lichaam past. 

Heb je bijvoorbeeld lange benen? Dan zal een korte galajurk je sexy staan, al moet dit natuurlijk wel bij de dresscode van het feest passen. Voor een meer classy look kan je kiezen voor een jurk die kort van voren is en lang van achter. Een strapless galajurk (zonder bandjes) ziet er ook sexy uit en staat de meeste vrouwen heel mooi, zeker wanneer je kiest voor een opgestoken kapsel en je jouw hals benadrukt. 

Wil je liever jouw decolleté of blote rug benadrukken? Dat kan ook, maar kies wel voor één van de twee want anders wordt het al snel te bloot. Een blote rug staat bij iedere vrouw sexy, maar als je mooie borsten hebt mag je die natuurlijk ook showen door te kiezen voor een jurk met een diep decolleté

Een galajurk met halter is de meest veilige optie. Deze jurk is voor ieders figuur geschikt. Daarnaast zal je er met deze jurk niet te bloot bij lopen, terwijl je er toch nog sexy uitziet omdat je blote schouders benadrukt worden. 

Je leest het: tal van keuze! Kies vooral een jurk waarin jouw lichaamsfiguur mooi naar voren komt en waarin je je goed voelt. Niets is vervelender dan te feesten in een jurk die niet lekker zit. De jurk is één ding, maar het zelfvertrouwen dat je uitstraalt is minstens zo belangrijk.

dresscode gala

3. Schoenen bij galajurk

Om je jurk perfect uit te laten komen, is het belangrijk dat je er de juiste accessoires bij kiest. Welke schoenen bij galajurk combineren? Open schoenen met hoge hakken doen het altijd goed, deze laten je benen langer lijken. Kies bij voorkeur zwarte schoenen of schoenen in de kleur van je jurk. Slippers, sneakers of laarzen laat je beter achterwege. 

Wat voor tasje bij galajurk dragen? Een klein handtasje mag niet ontbreken tijdens het feest. Het tasje dient als accessoire dus een te groot exemplaar is niet geschikt. Net als bij de schoenen kies je best voor een handtasje in dezelfde kleur als je jurk om een mooi geheel te creëren.

4. Ondergoed onder galajurk

Ook je ondergoed is iets om mee rekening te houden als je galakleding draagt. Welk ondergoed onder galajurk? Sommige jurken sluiten nauw aan op je lichaam en dan biedt shapewear een goede uitkomst. Denk aan shapewear body’s, broekjes en rokjes. Afhankelijk van de kleur van je jurk kies je voor zwarte of huidskleurige shapewear. 

Galajurken hebben dikwijls smalle schouderbandjes, een halternek of zijn helemaal strapless. Welke bh onder galajurk? Een bandeau bh met afneembare schouderbandjes is een goede optie. Als je een vollere boezem hebt, dan zal deze bh je borsten goed ondersteunen. Daarnaast kan je ook kiezen voor (plak)bh’s en nipple covers. Dit is vooral een kwestie van proberen. Kijk wat deze items voor jouw jurk doen en kies voor ondergoed waarin je je goed voelt.

galakleding dames

5. Galakleding kopen bij Zoë & Zita 

Wanneer je een galajurk gaat kopen, is het belangrijk om op voorhand te oriënteren. Kijk bijvoorbeeld in tijdschriften, snuffel rond op internet of ga naar een galajurken winkel. Bij Zoë & Zita kan je een galajurk kopen in tal van kleuren en modellen. Heb je een maatje meer? Geen probleem. Bij Zoë & Zita vind je feestjurken in een maatje meer van 44 tot 50. Iedereen mag schitteren in een prachtige jurk, ongeacht welke maat je hebt. En om je outfit helemaal af te maken, kan je er meteen bijhorende accessoires bij shoppen!

Veel liefs,
Vanessa xxx