Witte sneakers schoonmaken in 6 stappen

Geplaatst door

Witte sneakers zijn populaire en veelzijdige schoenen, maar ze kunnen ook snel vuil worden. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je witte sneakers weer fris en schoon te krijgen. In dit artikel geef ik enkele tips om je witte sneakers te reinigen met behulp van eenvoudige, huishoudelijke producten. Hier gaan we!

witte sneakers schoonmaken

Witte sneakers schoonmaken: wat heb je nodig? 

Om je witte sneakers schoon te maken, heb je de volgende dingen nodig:

– Een oude tandenborstel of een zachte borstel.
– Een kom met warm water.
– Een mild afwasmiddel of een speciale schoenreiniger.
– Een microvezeldoek of een oude handdoek.
– Optioneel: zuiveringszout, waterstofperoxide, witte azijn, citroensap, bleekmiddel. 

Hoe maak je witte sneakers schoon?

Volg deze stappen om je witte sneakers schoon te maken:

1. Verwijder de veters en de binnenzolen van je sneakers. Je kunt ze apart wassen in de wasmachine of met de hand.

2. Maak de borstel nat met warm water en voeg een beetje afwasmiddel of schoenreiniger toe. Schrob de buitenkant van je sneakers met de borstel om het vuil en de vlekken te verwijderen. Spoel de borstel af en herhaal indien nodig.

3. Als je sneakers erg vuil of vergeeld zijn, kan je een pasta maken van zuiveringszout en waterstofperoxide, of een mengsel van witte azijn en citroensap. Breng de pasta of het mengsel aan op de witte delen van je sneakers en laat het 15 tot 30 minuten inwerken. Schrob daarna de sneakers opnieuw met de borstel en spoel ze af met water.

4. Als je sneakers van canvas zijn, kan je ze ook in de wasmachine doen. Gebruik een koud of lauw programma en voeg een beetje bleekmiddel toe. Stop je sneakers in een kussensloop of een waszak om ze te beschermen. Laat ze niet in de droogkast drogen, maar laat ze aan de lucht drogen.

5. Droog je sneakers met de microvezeldoek of de handdoek. Je kunt ze ook opvullen met keukenpapier of kranten om hun vorm te behouden. Laat ze volledig drogen op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht of warmtebronnen.

6. Zodra je sneakers droog zijn, kan je de veters en de binnenzolen terugplaatsen. Je kunt ook een waterafstotende spray gebruiken om je sneakers te beschermen tegen toekomstig vuil en vocht.

witte schoenen schoonmaken

Voilà, je hebt je witte sneakers schoongemaakt! Nu kan je weer genieten van je frisse en stralende schoenen. Om ze in goede staat te houden, is het belangrijk dat je ze regelmatig schoonmaakt. Wacht dus niet tot je witte zolen helemaal zwart zien want dan zal je veel meer werk hebben om ze terug schoon te krijgen. Succes!

Lees ook:

Hoe combineer je sneakers?

Stinkende sneakers? Met deze 5 trucjes krijg je de geur weg