Hoe krijg je kringen uit inductiekookplaat?

Geplaatst door

Een inductiekookplaat schoonmaken kan best een flinke klus zijn. Vooral de kringen die op je inductieplaat achterblijven, zijn dikwijls lastig te verwijderen. Hoe krijg je kringen uit inductiekookplaat? Er bestaat een handig trucje waarmee je die lelijke kringen makkelijk kunt wegpoetsen. En nee, daar heb je geen dure schoonmaakmiddelen voor nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een citroen en baking soda!

hoe krijg je kringen uit inductiekookplaat

Hoe krijg je kringen uit inductiekookplaat?

Je kunt de kringen op inductiekookplaat verwijderen met citroen en baking soda. Zo ga je te werk:

Snijd een citroen doormidden en doop de helft ervan in baking soda. Zorg ervoor dat de halve citroen goed bedekt is met de baking soda. Daarna wrijf je de kringen op je inductiekookplaat in met deze citroen. Je mag er stevig op drukken zodat er voldoende citroensap vrijkomt en de plek van de kring goed nat wordt. Op het eind mag je de citroen helemaal uitknijpen over de kring.

Citroen en baking soda vormen een magische combinatie omdat dit mengsel vanzelf begint te schuimen. Laat het ongeveer een kwartiertje inwerken en veeg de kookplaat vervolgens schoon met een droog microvezeldoekje en een keukenhanddoek. Je zal zien dat de witte kringen op de inductieplaat vanzelf verdwijnen. Ontzettend handig!

inductieplaat schoonmaken

Waarom je altijd baking soda en citroen in huis moet hebben

Baking soda en citroen zijn trouwens altijd handig om in huis te hebben. Met deze twee middeltjes kan je bijvoorbeeld een vieze geur uit je koelkast verwijderen. Maar dat is nog lang niet alles! Met baking soda kan je onder andere gele vlekken uit je matras verwijderen en vieze voegen in de badkamer weer wit maken. En schoonmaken met citroen in huis is ook ontzettend handig. Zo zie je maar dat schoonmaakmiddelen echt niet duur hoeven te zijn!

HuishoudenHuishouden