Tijdschrift maken als cadeau, leuk en origineel!

Geplaatst door

Ben je op zoek naar een leuk en origineel verjaardagscadeau of wil je gewoon iemand verrassen? Een tijdschrift maken als cadeau is ontzettend tof! Het is nog een tikkeltje specialer dan een fotoboek, omdat je er leuke en persoonlijke verhalen in kunt plaatsen. Daarnaast is het een heel origineel cadeau want de ontvanger zal waarschijnlijk geen tijdschrift verwachten. Wil jij graag een tijdschrift cadeau doen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Met de volgende tips maak jij het allerleukste tijdschrift ooit!

tijdschrift cadeau

Hoe maak je een tijdschrift?

Wellicht ben je heel enthousiast om een eigen tijdschrift te maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Geen zorgen, je hoeft dit niet alleen te doen! Je kunt gebruikmaken van een website waar je een eigen tijdschrift kunt maken. Deze site heeft standaard pagina designs waarmee je een tijdschrift kunt samenstellen. Hierdoor hoef je zelf niet veel moeite te doen om een mooi design te maken. Dit is ideaal wanneer je niet zo creatief bent en bovendien kan je je meteen focussen op de inhoud van het tijdschrift. Heb je al een idee welke foto’s en tekst je graag in het tijdschrift wil plaatsen? 

Eigen tijdschrift maken bij My Glossy

Een website die ik zelf heel graag gebruik is My Glossy. Via My Glossy kan je heel makkelijk jouw eigen luxe tijdschrift maken. Je kiest een thema en het gewenst aantal pagina’s, je sleept je foto’s op de juiste plek en zet er naar wens teksten bij. Je kunt kiezen uit een brede collectie aan mooie lettertypen, illustraties, iconen, vormen en spreuken. Dankzij de mooie magazine templates ziet je tijdschrift er heel professioneel uit, net alsof je hem net in de krantenwinkel hebt gekocht. Hoe cool is dat?!

Je kunt er zelfs een professionele magazine cover maken met een foto van de hoofdpersoon, een mooie titel en leuke teksten die verwijzen naar de inhoud. Een mooie cover maakt het nog meer tot een uniek en persoonlijk cadeau. 

Handig om te weten: zodra je jouw tijdschrift hebt besteld, ontvang je een mail met een link naar de gratis online versie. Deze kan je dan online delen met anderen of doorbladeren op een groot scherm tijdens het overhandigen of presenteren van jouw tijdschrift. Maar ook als je er later zelf nog eens in wilt kijken, kan dat dus gewoon via de online versie. 

eigen tijdschrift maken

Tijdschrift cadeau geven

Of je het tijdschrift nu cadeau doet aan familie, vrienden of collega’s: iedereen zal het geweldig vinden om een eigen tijdschrift cadeau te krijgen! Voor een verjaardag of jubileum, maar ook als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor Moederdag of Vaderdag, is een zelfgemaakt tijdschrift ontzettend leuk. Of wat dacht je van een tijdschrift voor oma en opa met daarin mooie foto’s van de (klein)kinderen? Ook als je gaat trouwen is zo’n tijdschrift superleuk. Het is immers een mooi aandenken aan jullie bruiloft voor jullie gasten. Kortom: voor iedere gelegenheid is er wel een prachtig tijdschrift te maken!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Geef een persoonlijk cadeautje aan je beste vriend(in)