5 x schoonmaken met citroen in huis

Geplaatst door

Schoonmaken met citroen: je denkt er misschien niet direct aan, maar het kan ontzettend handig zijn. Binnen no time worden de meest vieze dingen in huis schoon én dit natuurlijke schoonmaakmiddel zorgt ook nog eens voor een frisse geur. Wat wil je nog meer? Hier lees je wat je allemaal kan schoonmaken met citroen!

citroen

1. Schoonmaken met citroen: vieze geur in de koelkast neutraliseren

Heb je last van een vieze geur in de koelkast? Pak dan eerst de oorzaak aan, bijvoorbeeld dat ene bakje dat al véél te lang in de koelkast staat. Daarna kan je de vieze geur neutraliseren door een halve citroen in de koelkast te leggen. Een andere manier is om een kommetje te gebruiken, hier een halve citroen in uit te persen en het kommetje in de koelkast te zetten. Het is maar wat je zelf het prettigste vindt. Bye bye vieze geurtjes!

2. Microgolfoven schoonmaken

De microgolf schoonmaken: er zijn leukere klusjes om te doen, maar toch moet het gebeuren. Gelukkig kan je makkelijk de microgolf schoonmaken met citroen en zo aangekoekte plekken verwijderen. Doe een beetje citroensap met water in een plantenspray en spuit de binnenkant van de microgolf ermee in. Zet de microgolf even aan en kuis de binnenkant daarna met een doekje of spons. Heb je geen plantenspray? Zet dan een schaaltje met citroensap voor vijf minuutjes in de microgolf. De stoom weekt het vuil los zodat je daarna alles met een doekje kan schoonmaken. 

3. Aangekoekte pan schoonmaken met citroen

Heb je een pan te lang op het vuur laten staan? Dat kan iedereen wel eens overkomen. Schrobben moet je sowieso, maar je kan het jezelf wel een stuk makkelijker maken door een citroen te gebruiken. Pers het sap uit een citroen en doe dit samen met een laagje water in de aangekoekte pan. Zet de pan op het vuur en laat het zachtjes koken. De aangekoekte restjes zullen sneller los komen waardoor jij minder lang hoeft te schrobben én je dus weer een schone pan hebt. 

4. Een snijplank schoonmaken met citroen

Vlekken op je snijplank zien er niet proper uit, terwijl dat waarschijnlijk niet zo is. Gelukkig kan je de vlekken met citroen makkelijk verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is de snijplank inwrijven met een halve citroen. Laat dit ongeveer twintig minuutjes intrekken, spoel af en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

5. Ramen en spiegels schoonmaken met citroen

Droom jij ook van blinkende ramen en spiegels zonder strepen? Citroen is de oplossing! Dit heb je nodig: een emmer met heet water en een paar eetlepels citroensap. Vervolgens kan je de ramen en spiegels op de normale manier schoonmaken. Ze zullen mooi stralen én er zullen geen strepen meer te zien zijn. Ideaal dus! 

Schoonmaken met citroen is gemakkelijk, goed voor het milieu én je bespaart er geld mee omdat je geen speciale schoonmaakmiddelen hoeft te kopen. Veel voordelen dus! Heb jij nog andere tips voor het schoonmaken met citroen?

Lees ook: Onverwacht bezoek? Met deze tips is je huis snel schoon!

HuishoudenHuishouden