Microvezeldoek waarvoor gebruiken? 5 verrassende klusjes!

Geplaatst door

Een microvezeldoek is ontzettend handig bij het schoonmaken van de keuken. Van stof tot kruimels en van vuil tot pluisjes, met microvezeldoekjes krijg je alles schoon. Microvezel werkt als een magneet voor vuil: in plaats van het vuil te verspreiden, houdt de stof het vuil vast. Ideaal om mee schoon te maken dus! Naast het schoonmaken van de keuken, kan je een microvezeldoekje ook voor andere doeleinden gebruiken. Voor deze vijf verrassende klusjes bijvoorbeeld!

microvezeldoek waarvoor gebruiken

1. Gsm schoonmaken met microvezeldoek

Je staat er wellicht niet bij stil, maar je gsm is een van de vuilste voorwerpen die je bezit en bevat vaak een heleboel bacteriën. Dat is niet zo vreemd, aangezien je veel tijd besteed aan bellen, berichtjes sturen en het bijhouden van je social media. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je gsm glanzend schoon te houden: microvezeldoekjes! Door het scherm en de behuizing van je gsm schoon te poetsen met een microvezeldoekje, verwijder je niet alleen bacteriën maar ook vette vingerafdrukken. Zo geef je jouw gsm zijn glans terug en ziet hij er weer als nieuw uit!

2. Gemorste drankjes opdweilen

Wist je dat microvezeldoekjes tot wel zes keer hun eigen gewicht aan vocht kunnen vasthouden? Wanneer je de volgende keer per ongeluk een glas wijn omstoot en alle drank op het tapijt belandt, grijp je dus het beste naar een microvezeldoekje. Dweil de vloeistof op met de doek en wring het uit boven de gootsteen. Maak het doekje daarna schoon met water en behandel de vlek nog een keer.

3. Microvezeldoek glas

Ga je de ramen schoonmaken? Hier hoef je echt geen papier voor te gebruiken, een microvezeldoekje werkt namelijk net zo goed. Je krijgt er glanzende en streepvrije ramen van! Bovendien zijn microvezeldoekjes herbruikbaar dus ze zijn ook nog eens beter voor het milieu.

Tip: je kunt een microvezeldoek ook gebruiken om je glazen douchewand mee schoon te maken. Een blinkend en streeploos resultaat gegarandeerd!

microvezeldoek glas

4. Houten vloer schoonmaken

Een houten vloer schoonmaken is niet altijd evident. Hout is erg kwetsbaar en daarom gebruik je beter niet te veel water of bijtende schoonmaakmiddelen. In plaats daarvan gebruik je na het stofzuigen of vegen van de vloer het beste een microvezeldoek als dweil. Droog het hout daarna met een droge en schone microvezeldoek.

5. Sieraden poetsen met microvezeldoekje

Tenslotte kan je gouden en zilveren sieraden poetsen met een microvezeldoekje. Sieraden kunnen er na een tijdje dof uit gaan zien en dan komt zo’n doekje goed van pas. Gebruik een droog doekje en wrijf ermee over het dof geworden goud of zilver. Daarna zullen je juwelen weer glanzen zoals voorheen!

microvezeldoek schoonmaken

Ben je klaar met schoonmaken? Dan moet je de microvezeldoek schoonmaken. Je mag microvezeldoekjes wassen in de wasmachine, bij voorkeur op 60 graden en gescheiden van andere was. Gebruik geen wasverzachter en laat ze aan de lucht drogen. Op deze manier gaan de doekjes het langst mee!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Wat een handige tips. Ik had niet eens zover gedacht om ze daarvoor te gebruiken

Reacties zijn gesloten.