Hoe krijg je vieze geur uit de koelkast?

Geplaatst door

In een koelkast verzamelen zich veel verschillende etenswaren door elkaar, het ene al wat frisser dan het andere. Het is dus niet zo vreemd dat er wel eens vieze geurtjes in de koelkast ontstaan. Je kunt natuurlijk je hele koelkast schoonmaken, maar er zijn ook een paar handige trucjes om een vieze geur uit de koelkast te verwijderen. Bye bye stinkende koelkast!

hoe krijg je vieze geur uit de koelkast

Vieze geur uit de koelkast verwijderen: zoek de boosdoener

Voordat je onderstaande trucjes toepast is het een goed idee om eerst je neus te volgen en op zoek te gaan naar de verspreider van de vieze geur. Misschien staat er achteraan in de koelkast nog wel een restje van een paar dagen geleden dat je helemaal bent vergeten. Of misschien is er een product over datum wat voor een vieze geur zorgt. Gooi deze dingen eerst weg en ga daarna aan de slag met één van onderstaande tips!

stinkende koelkast

1. Stinkende koelkast soda

Heb je last van een stinkende koelkast? Plaats dan een geopend pakje baking soda achteraan in de koelkast om vieze geurtjes te neutraliseren. Na een maand moet je het wel opnieuw vervangen door een nieuw pakje. Maar hé, dat is de minste moeite! Je hoeft het oude pakje niet in de vuilnisbak te gooien. Je kunt de inhoud nog perfect gebruiken om bijvoorbeeld het toilet schoon te maken.

Strooi een kopje baking soda in het toilet en giet hier een kopje azijn overheen. Laat het een kwartiertje intrekken en schrob je toilet vervolgens schoon met de toiletborstel. Dit is een goed alternatief voor chemische bleek en zo gaat je oude pakje soda niet zomaar verloren.

2. Koelkast stinkt: citroen

Ik heb al eens een artikel geschreven over wat je zoal kunt schoonmaken met citroen. Ook voor een stinkende koelkast kan je citroen gebruiken! Snijd een citroen door de helft en leg beide helften op een schaaltje in de koelkast. De vieze geurtjes trekken er dan in. Let wel op dat je de citroen vervangt wanneer je ziet dat deze is uitgedroogd want anders werkt het niet meer. Laat de citroen zeker niet bederven want dan ben je natuurlijk nog verder van huis. 

3. Appel

Wat werkt met citroen, werkt ook met een appel. Leg een halve appel op een schaaltje in de koelkast en de vieze geurtjes zullen erin trekken. Ook de appel moet je tijdig vervangen, net als bij de citroen. Anders kan het gebeuren dat je koelkast nog erger stinkt als ervoor. 

4. Vanille

Kies je liever voor een lekker vanillegeurtje in de koelkast? Druppel dan een beetje vanille extract op een bolletje watten en leg ze in een schaaltje in de koelkast. Vanille extract is niet het goedkoopste middel dus je moet er wel een beetje zuinig mee zijn. 

5. Gebruikte theezakjes

Tenslotte kan je ook theezakjes gebruiken tegen de vieze geur in de koelkast. Gooi gebruikte theezakjes niet weg maar verzamel ze in een bakje, laat ze drogen en leg ze in de stinkende koelkast. Dit trucje zou ook werken met een droog, ongebruikt theezakje maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Droge theezakjes kan je ook gebruiken tegen stinkende sneakers!

Werken bovenstaande trucjes niet? Dan kan je natuurlijk een speciale luchtverfrisser voor in de koelkast kopen. 

koelkast stinkt

Lees ook: Hoe krijg je vieze geur uit gootsteen?

HuishoudenHuishouden

4 reacties

  1. Heel leuke tips, bedankt. Maar waar ik nergens een oplossing voor vind is dat gaatje achteraan in de frigo dat steeds weer verstopt is en de frigo onder water zet. Heb jij een oplossing?
    Mj

    1. Bedankt voor je reactie! Fijn om te lezen dat je iets aan mijn tips hebt. I.v.m. je probleem: zou een spies (bijvoorbeeld van een brochette) kunnen helpen? Hiermee kan je het gaatje doorduwen zodat het water weg kan.

Reacties zijn gesloten.