Daarom drogen je nieuwe (keuken)handdoeken niet goed af

Geplaatst door

Je herkent het misschien wel: je hebt net nieuwe (keuken)handdoeken gekocht, maar wanneer je ze vol enthousiasme gaat gebruiken, kom je erachter dat ze niet goed afdrogen. Niets is frustrerender dan handdoeken die hun werk niet doen. Je hebt ze tenslotte gekocht om er jouw lichaam of vaat mee af te drogen. Hoe komt het dat je nieuwe (keuken)handdoeken niet goed afdrogen? En hoe kan je ervoor zorgen dat ze wél vocht absorberen? Lees snel verder! 

nieuwe handdoeken drogen niet goed

Nieuwe (keuken)handdoeken drogen niet goed: de oorzaak

Tijdens het productieproces van een (keuken)handdoek wordt er door de fabrikant dikwijls een laagje natuurlijke was om de katoenvezels van de handdoek aangebracht. Dit laagje zorgt ervoor dat het productieproces vlotter verloopt. Ondanks dat dit laagje natuurlijke was erg handig is voor de fabrikant, zorgt dit er helaas ook voor dat jouw (keuken)handdoek minder goed vocht absorbeert. Voordat je jouw nieuwe handdoek gaat gebruiken, is het belangrijk om dit laagje was te verwijderen.

Hoe nieuwe (keuken)handdoeken wassen? 

Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe (keuken)handdoeken vocht opnemen? Ik raad aan om nieuwe handdoeken voor gebruik eerst drie keer apart te wassen op 60 graden. Let op: niet alle handdoeken mogen op 60 graden gewassen worden, check dus altijd eerst het wasvoorschrift! Was je nieuwe handdoeken nooit met wasverzachter want hierdoor komt er een nieuw laagje op de vezels en kan je opnieuw beginnen. Normaal gezien is het natuurlijke laagje na drie wasbeurten opgelost en kan je jouw handdoeken zonder problemen gebruiken.

Nieuwe handdoeken behandelen met azijn

Heb je toch het gevoel dat jouw nieuwe (keuken)handdoeken nog steeds niet goed afdrogen? Laat ze dan een nachtje weken in een emmer of bad met koud water en een scheutje azijn. Was je handdoeken daarna op 60 graden (of de aanbevolen graden op het wasvoorschrift) en laat ze drogen aan de wasdraad. En voilà, het probleem is opgelost! Azijn zorgt er trouwens ook voor dat de kleuren van je handdoeken langer mooi blijven. Af en toe azijn als wasverzachter gebruiken is dus een goed idee!

nieuwe handdoeken wassen

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Tips voor zachte handdoeken na wassen