Kauwgom verwijderen: hoe krijg je kauwgom uit kleding?

Geplaatst door

Kauwgom uit kleding verwijderen – Alle vlekken in je kleding zijn vervelend, maar er is iets dat je écht wilt vermijden: kauwgom op je jeans of shirt. Wat een nachtmerrie! Hoe kan je kauwgom uit kleding verwijderen? En hoe krijg je opgedroogde kauwgom uit kleding? De volgende tips zijn absoluut het proberen waard. Weet wel dat niet iedere tip voor elke situatie werkt. Check ook altijd het etiket van je kledingstuk voordat je een tip toepast. 

kauwgom uit kleding verwijderen

Hoe krijg je kauwgom uit kleding?

1. Kauwgom verwijderen met pindakaas

Hoewel je deze tip niet bij iedere stof kunt toepassen, is pindakaas een goede oplossing om kauwgom uit kleding te verwijderen. Wrijf de vlek met pindakaas in, laat het even inwerken en verwijder de kauwgom daarna met een papiertje van de stof. De olie in de pindakaas zorgt ervoor dat de kauwgom loskomt. Past het kledingstuk in de wasmachine? Dan kan je het daarna wassen om de olievlek te verwijderen. 

2. Kauwgom verwijderen met ijsklontjes of in de diepvries

Als de kauwgom nog zacht is, trek er dan zoveel mogelijk af met je handen. Doe het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de diepvriezer. Op die manier wordt de kauwgom hard en kan je het daarna met een stomp mesje van de stof verwijderen.

Is het kledingstuk te groot om in de diepvries te doen, zoals bijvoorbeeld een dikke winterjas? Dan kan je de kauwgom verwijderen met ijsblokjes. Doe een paar ijsblokjes in een hersluitbare zak en wrijf ermee over de vlek. Zo wordt de kauwgom ook hard waardoor je het er alsnog af kunt prutsen.

3. Kauwgom verwijderen met strijkijzer

Je kunt ook kauwgom verwijderen met een strijkijzer. Leg een stuk karton op de strijkplank, en leg het kledingstuk met de kauwgom naar beneden zodat de kauwgom op het karton ligt. Daarna strijk je het gedeelte waar de kauwgom zit, bij voorkeur op een middelwarme stand. Op een bepaald moment zal het plakkerige spul op het karton vastplakken. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine. 

Lees ook: Hoe maak je de onderkant van een strijkijzer schoon?

hoe kauwgom verwijderen uit jeans

4. Opgedroogde kauwgom verwijderen

Hoe krijg je opgedroogde kauwgom uit kleding? Hier is dikwijls grof geschut voor nodig. Je kunt opgedroogde kauwgom verwijderen met wasbenzine, terpentine of stickerverwijderaar. Deze middelen zijn best agressief dus check op voorhand even of je deze middelen wel op het kledingstuk kunt gebruiken. Let op: het is belangrijk om deze middelen alleen toe te passen bij harde kauwgom die al wat langer op de kleding zit. 

Wrijf de kauwgom met een doek of wattenstaafje in met één van deze schoonmaakmiddelen. Normaal zou je het plakkerige spul nu makkelijk kunnen wegvegen. Hang het kledingstuk daarna wel even buiten om te verluchten of was het in de wasmachine, aangezien deze middelen een sterke geur hebben.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 

Hoe kan je ingedroogde tomatenvlekken verwijderen uit kleding?

Chocoladevlekken verwijderen uit kleding: zo doe je dat!

Hoe kan je bellenblaas vlekken verwijderen uit kleding?  

HuishoudenHuishouden