Hoe krijg je voegen in de badkamer weer wit?

Geplaatst door

Voegen in de badkamer weer wit maken – We brengen best veel tijd door in de badkamer. Een propere badkamer is dan ook prettig en hygiënisch. Maar hoe goed je ook schoonmaakt, soms heb je het niet in de hand. Door dagelijks gebruik kunnen de voegen verkleuren, grijs en vies worden. Dit komt onder andere door stof, zeepresten, kalkaanslag en schimmel. Hoe krijg je voegen in de badkamer weer wit? Met deze handige tips kan je vieze voegen wit maken!

hoe krijg je voegen badkamer weer wit

 

Hoe krijg je voegen in de badkamer weer wit?

1. Voegen wit maken met schoonmaakazijn

Hoe krijg ik mijn voegen weer mooi wit? Een eerste middel dat je kunt gebruiken is schoonmaakazijn. Dit middel werkt heel goed tegen vuil en kalkaanslag in de badkamer. Zo ga je te werk: vul een plantenspuit met water en schoonmaakazijn. Spuit de vieze voegen in, laat dit een halfuurtje inwerken en veeg daarna met een spons over de voegen. Spoel daarna grondig af met warm water en je voegen zijn weer zo goed als nieuw! Let op: gebruik nooit schoonmaakazijn op natuursteen. 

2. Voegen wit maken met baking soda

Een tweede manier om grijze voegen wit te maken is baking soda (natriumbicarbonaat). Dit middel is vooral geschikt om zeepresten te verwijderen. Doe een beetje baking soda op een natte doek of spons en schuur hiermee de voegen schoon. Spoel alles af met warm water en veeg de voegen droog met een propere doek. Je kunt ook een oude tandenborstel gebruiken om het mengsel in de voegen te borstelen. Een tandenborstel is erg handig omdat je zeer precies te werk kunt gaan. 

3. Grijze voegen wit maken met wasverzachter

Hoe krijg je vieze voegen schoon? Naast schoonmaakazijn en baking soda kan je ook wasverzachter gebruiken. Vul een emmer met warm water en voeg hier een scheutje wasverzachter aan toe. Wrijf het mengsel met een doek of spons in de voegen en schuur de voegen schoon. Spoel alles goed na met warm water en droog de voegen af met een doek. 

4. Schimmel voegen badkamer verwijderen met javel

Javel is dan weer ideaal om schimmel op voegen te verwijderen. Vul een plantenspuit met de helft water en de helft javel. Spuit hiermee de voegen in en laat het een halfuurtje inwerken. Maak daarna nog eens alles proper met een mild sopje en maak de voegen droog met een doek.

voegen wit maken

5. Een Tulipaint voegenstift gebruiken

Zijn de voegen na dit werk nog steeds niet wit of ben je stiekem te lui om met bovenstaande middelen aan de slag te gaan? Dan kan je een voegenstift gebruiken. De Tulipaint voegenstift is speciaal ontwikkeld om tegelvoegen te verven. Deze stift kan gebruikt worden om zowel de voegen van de wand- als vloertegels te verven. Je voegen zullen er weer als nieuw uitzien door de krachtige kleurenverf. Heb je liever een andere kleur dan wit? Geen probleem want de stift is verkrijgbaar in maar liefst 14 bijzondere kleuren. 

Een bijkomend voordeel van deze voegenstift is dat hij een anti-schimmelformule bevat die de voegen beschermt tegen bacteriën en schimmel. Na gebruik zien je voegen er dus weer zo goed als nieuw uit én zijn bacteriën en schimmels verleden tijd. Wat wil je nog meer?

tulipaint voegenstift

De voegen in de badkamer weer wit maken is natuurlijk heel fijn, maar voorkomen is beter dan genezen. Met de Tulipaint voegenbeschermer nanostift op basis van nano technologie kan je de voegen permanent, snel en eenvoudig beschermen tegen vuil, kalk, schimmel en verkleuringen. Vieze of grijze voegen zijn vanaf nu verleden tijd! 

talipaint voegenbeschermer

Merk je tijdens het aanbrengen van de stift ergens gebroken of gescheurde voegen tussen de tegels op? Dan kan je gebruikmaken van de Tulipaint voegenreparatie. Dit middel is speciaal ontwikkeld om gebroken of gescheurde tegelvoegen te repareren of te vullen, en dit zowel binnenshuis als buiten. Daarnaast is dit middel ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan je er zowel de voegen van wand- als vloertegels mee repareren. Ontzettend handig!

talipaint voegenreparatie

Je leest het: de voegen in de badkamer wit maken is één ding, maar voorkomen is beter dan genezen. Met de Tulipaint producten kan je ook preventief te werk gaan waardoor bacteriën en schimmels geen kans maken. Veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx

KlussenKlussen