Welke spullen zijn veel geld waard?

Geplaatst door

Welke spullen zijn veel geld waard? – Staat er een najaarsschoonmaak op de planning of heb je gewoon zin om de boel eens goed af te stoffen? Let dan tijdens het opruimen goed op wat je tegenkomt. Sommige spullen die al jarenlang in huis liggen, zouden namelijk veel geld kunnen opleveren. Door deze items te verkopen, kan je er flink wat geld mee verdienen. En laat die extra centjes vandaag de dag net meer dan welkom zijn!

welke spullen zijn veel geld waard

Welke spullen zijn veel geld waard? 10 items op een rijtje!

1. Oude tijdschriften

Wat kun je verkopen om geld te verdienen? Sommige mensen vinden het lastig om tijdschriften weg te gooien. Sommigen hebben zelfs nog de eerste Joepie of Tina. Wellicht is het de moeite waard geweest om al die tijdschriften te bewaren. Magazines die al jaren oud zijn of al lang niet meer bestaan, kunnen beschouwd worden als echte collector items. De kans is dus groot dat die stapel tijdschriften je nog een mooi zakcentje oplevert.

2. Oude boeken

Staat je boekenkast vol met oude boeken? Dan kan het een goed idee zijn om ze eens grondig uit te zoeken. Er zijn namelijk een heleboel boeken die veel geld waard zijn, vooral zeldzame uitgaves en eerste drukken. Om maar een voorbeeld te noemen: de allereerste druk van het Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll, dat in 1865 uitkwam, is nu zo’n twee miljoen dollar waard. Dat je die specifieke titel niet in je kast hebt staan, begrijp ik uiteraard. Maar ook de eerste druk van Harry Potter en de Steen der Wijzen is veel geld waard (415.000 euro), net als de trilogie van The Lord of the Rings (100.000 euro). 

3. Stripboeken

Ook stripboeken kunnen je een leuk zakcentje opleveren. Heb je nog een hele collectie van Suske en Wiske liggen? Afstoffen maar! De eerste druk van Suske en Wiske, Het Spaanse Spook, kan je maar liefst 800 tot 1000 euro opleveren. 

4. Barbies

Welk speelgoed is geld waard? Barbies! Heb je vroeger ook eindeloos met barbies gespeeld en heb je de poppen nog in een doos op zolder staan? Stof ze dan maar snel af want als ze nog in goede staat zijn, kunnen ze je flink wat geld opleveren. Er zijn verschillende websites waarop je jouw Barbie kunt aanbieden en de prijzen kunnen oplopen tot 200 euro per pop. Heb je toevallig nog een oudere Barbie die nog in de doos zit en in perfecte staat is? Dan zijn er veilingen waar de biedingen oplopen tot duizenden of tienduizenden euro’s. 

5. Furby’s 

Om nog even bij het speelgoed van vroeger te blijven: ook je Furby kan je misschien nog wel een mooi zakcentje opleveren. Dit zachte, pratende beestje was ontzettend populair en vrijwel iedereen speelde ermee (ook ik trouwens). Heb jij een Furby die nog in goede staat is en nog in de verpakking zit? Dan kan je er maar liefst 600 tot 900 euro mee verdienen. 

Lees ook: 10 Tips om te besparen in de dure decembermaand

welk speelgoed is geld waard

6. Oude muziekinstrumenten

Speelde je vroeger gitaar, maar ligt dit muziekinstrument nu op zolder te verstoffen omdat je er geen tijd meer voor hebt? Wellicht is het een goed idee om je gitaar te verkopen. Vooral de exemplaren uit de jaren ’60 en ’70 kunnen een mooi bedrag opleveren. Het gaat in dit geval niet om duizenden euro’s, maar een paar honderden euro’s moet zeker lukken.

7. Oude camera’s

Heb je nog ergens een oude camera liggen die je niet meer gebruikt? Als de camera alleen maar stof blijft happen op die ene plank op zolder, kan je hem beter verkopen. Er zijn genoeg (hobby)fotografen die gek zijn op vintagemodellen en hier makkelijk zo’n 150 euro voor willen betalen. Dit is een makkelijke manier om geld te verdienen, aangezien je tegenwoordig toch alles met je gsm of digitale camera vastlegt.

8. Oude apparaten

En dan vooral oude computers. Was jij bijvoorbeeld een van de eerste die een Apple computer kocht? Dan kan je daar nu flink wat geld mee verdienen. Zo is een van de eerste exemplaren inmiddels zo’n 800.000 euro waard. Maar ook kleinere apparaten, zoals een GameBoy, kunnen je nog zo’n 2000 euro opleveren. Mits ze in goede staat zijn natuurlijk.

9. Cassettebandjes en platen

Platen zijn weer helemaal hip. Je ziet dan ook weer platenspelers in diverse woonkamers. Heb je ergens nog een oude plaat van The Beatles liggen? Weet dat er genoeg liefhebbers zijn die daar wel een centje voor over hebben. Hetzelfde geldt voor cassettebandjes. Een aantal jaren geleden is er een cassettebandje met het album The Artist van Prince verkocht voor zo’n 3700 euro. 

10. Postzegels

Veel kinderen verzamelden vroeger postzegels en er zijn ook volwassenen die zich hier graag mee bezighouden. Er bestaan nog steeds postzegelverzamelaars die best wat geld over hebben voor een bijzondere postzegel. Zoek je oude postzegelverzameling dus snel op en neem een kijkje op eBay of 2dehands. Wellicht is er een verzamelaar die nog wat wil betalen voor je oude collectie!

spullen die veel geld waard zijn

Zo, deze tien items zijn veel geld waard. Ruim je huis dus eens flink op en wie weet kom je nog wel kostbare spullen tegen die je kunt verkopen. Ook flippo’s zijn geld waard, net als Polly Pocket setjes en zeldzame Pokémonkaarten. Gooi niet zomaar dingen weg, maar denk eerst na of ze nog geld waard zijn. Want al die extra centjes zijn vandaag de dag meer dan welkom!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 50 manieren om geld te besparen