De mooiste kasten en meubels voor jouw boeken

Geplaatst door

Lezen is een heerlijke tijdsbesteding, waarbij je je even in een andere wereld kunt begeven en tot rust komt. Een abonnement bij de bieb en een e-reader zijn leuk, maar een eigen boekenkast met je favoriete exemplaren heeft zo zijn charme. Een mooie boekenkast is er in allerlei soorten en maten, maar je kunt jouw boeken ook op een andere manier opbergen.

Hier lees je wat de actuele trends zijn als het gaat om het kopen van een mooie boekenkast. Daarbij wordt er ook ingegaan op hoe je de beste webshop kiest om kasten en meubels bij te bestellen. Zo heb je tegen een redelijke prijs een mooie toevoeging voor jouw woon- of slaapkamer.

boekenkasten

Trends voor jouw nieuwe boekenkast

Weet je even niet meer waar je je favoriete boeken kwijt moet en is het tijd voor opslag? Een korte blik op het internet laat zien dat het aanbod in België echt oneindig is, dus het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Dit zijn een aantal trends waar jij inspiratie uit kunt halen voor een nieuwe aanschaf:

Industriële stijl/open kasten: De voorkeur voor de industriële stijl is (nog steeds) duidelijk zichtbaar in de online winkels. Dit betekent: veel zwart en hout, maar ook open kasten. Dat heeft voor- en nadelen. Nadeel is dat je meer schoonmaakwerk hebt, voordeel is dat je jouw favoriete boeken altijd ziet staan en dat je de kast kunt aanvullen met leuke accessoires.

Donkere of juist lichte kleuren: Felle kleuren lijken uit, in ieder geval als het om grote meubels gaat. Dat betekent kiezen voor neutrale meubels, die je helemaal aan je eigen smaak kan aanpassen. Zwart, wit en zilver komen het vaakst voor, materialen zijn steeds meer natuurlijk en hout en metaal blijven populair en duurzaam.

Hoge mate van flexibiliteit: Veel moderne producten kennen daarnaast een hoge mate van flexibiliteit. Zo kun je eenvoudig meubels en boekenkasten kopen die je later kunt uitbreiden met andere onderdelen. Ook als jij regelmatig de neiging hebt om de indeling van jouw huis om te gooien, is dit een verstandige keuze. Deze trend lijkt ook logisch, je weet immers nooit hoe jouw boekenverzameling zich op de korte en lange termijn gaat ontwikkelen.

Klassieke stijl boekenkasten: Naast de moderne keuze voor industriële boekenkasten, is het even goed ook duidelijk dat de klassieke boekenkast, zoals je die kent uit de echte oude bibliotheken, geliefd blijft. Denk dan aan open kasten, met veel hout en wie weet zelfs een prachtige klassieke ladder.

boekenkast

Koop jouw boekenkast bij een betrouwbare winkel

Klaar voor de aanschaf van een nieuwe boekenkast? Lees dan eerst deze aanwijzingen voor het kopen bij een passende webwinkel, die daadwerkelijk levert waar je om gevraagd hebt. Allereerst de algemene betrouwbaarheid. Die blijkt bijvoorbeeld uit de aanwezigheid van een keurmerk, een goede klantenservice met ruime openingstijden en nette recensies op onafhankelijke sites.

Dat keurmerk bepaalt bijvoorbeeld dat er regelmatig controles worden uitgevoerd bij de webshop en dat er een onafhankelijke instantie is waar je een klacht kunt indienen. Die klantenservice helpt je bij het maken van de juiste keuzes en kan je bijvoorbeeld wijzen op een leuke toekomstige aanbieding. De beoordelingen van webshops op onafhankelijke sites geven je een actueel beeld van de mogelijkheden van een winkelier. Specifiek wat boekenkasten betreft is het verder aan te bevelen om na te gaan of de winkel instructies biedt voor de installatie daarvan. Een goede webshop zorgt dat alle mogelijke informatie over individuele producten gepubliceerd wordt. In dat kader is het ook verstandig vooraf naar de voorwaarden te kijken, ook voor het retourneren.

Alle opbergmogelijkheden bij vidaXL

Een boekenkast is een prachtige aanvulling op jouw woon- of slaapkamer. Je hebt de gelegenheid om jouw favoriete boeken mooi uit te stallen. Hoewel deze keuze vooral een kwestie van persoonlijke smaak zal zijn, heb je hierboven ook gelezen over de nieuwste trends. Zo zijn industriële meubels nog steeds hip, maar kennen ook de klassieke boekenkasten weer een retour. Daarnaast is er de voorkeur voor natuurlijke materialen en geeft een open kast de gelegenheid de mooiste boeken vooraan te zetten en er af en toe eens bij te pakken. Die nieuwe boekenkast koop je bij een betrouwbare webwinkel, met keurmerk, goede klantenservice en een uitgebreid aanbod.

vidaXL is een voorbeeld van een prima webwinkel voor het kopen van moderne, betaalbare boekenkasten en alle mogelijke accessoires. Daarbij geniet je van een kwalitatief goede dienstverlening en kom je meteen terecht bij een webshop met een volledig aanbod voor alles in huis en tuin. Begin daarom direct jouw zoektocht en misschien vind je hier meteen de beste boekenkast.

Dit is een gesponsord artikel.