Plezier, digitaal en fysiek leren met Osmo

Geplaatst door

Ontdek Osmo, het educatief spelsysteem voor Ipad waarmee kinderen spelenderwijs leren. Het is bedacht om niet alleen creativiteit, maar ook sociale interactie van kinderen te stimuleren. Spelen gebeurt op een fysiek speelveld dat zich voor de iPad bevindt. De digitale omgeving en een fysiek spel vloeien in elkaar over.

osmo

Over Osmo

Osmo werkt met een houder waar je een iPad in kunt zetten en een spiegel om over de camera van de tablet te plaatsen die kan zien wat er op tafel ligt dankzij de gepatenteerde “Reflective Al”-technologie. Een set bevat daarnaast fysieke spellen die kinderen alleen of samen met iemand anders op tafel spelen.

Interactieve spellen die plezier en onderwijs combineren, worden steeds populairder en hebben al miljoenen fans over de hele wereld. Osmo heeft zich gebaseerd op decennia van onderzoek waaruit blijkt dat kinderen het beste leren door hands-on onderwijs. In samenwerking met ontwerpers en een team van onderzoekers op het gebied van kinderontwikkeling, zorgt Osmo voor een boeiende ervaring met uitstekende educatieve hulpmiddelen voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

osmo little genius starter kit

osmo spel ipad

osmo play

Sinds de oprichting is het assortiment spellen gegroeid om kinderen nog meer spelenderwijs leren te bieden. Osmo heeft ook de harten van ouders, leerkrachten en industrie-experts veroverd. De geleerde vaardigheden gaan van tekenen en visueel denken tot luisteren, probleemoplossing, natuurkunde en fijne motoriek. Door deze waardevolle vaardigheden op een leuke manier aan te leren, is Osmo ongetwijfeld een must-have in het school- en gezinsleven.

Osmo zet een aantal van de spellen uit hun assortiment in de schijnwerpers:

Genius Starter Kit: een set met 5 spelletjes die de hele ontwikkeling van het kind in de lagere school (6-10 jaar) stimuleert en tegelijk hun intermenselijke vaardigheden blijft prikkelen.

Pizza Co.: het uitbaten van een pizzeria staat centraal in dit spel, bestemd voor kinderen van 5 tot 12 jaar, om mentaal rekenen, sociaal-emotionele vaardigheden, communicatie en teamgeest te oefenen.

Coding Starter Kit: er zijn drie leerwerelden beschikbaar om de eerste beginselen van logica tot geavanceerde programmeerconcepten te ontwikkelen.

Little Genius Starter Kit: een set van vier spelletjes voor kleuters om een eerste ervaring te geven van verschillende leervaardigheden zoals lezen, schrijven en klankherkenning.

Creative Starter Kit: een set om de creativiteit en expressievaardigheden van kinderen van 4 tot 10 jaar te ontwikkelen.

Ga voor meer informatie over Osmo naar playosmo.com.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.