5 Tips om van je huis een thuis te maken

Geplaatst door

Hoe maak je van je huis een thuis? Om een knus gevoel in huis te creëren, is het belangrijk dat je interieur bij jouw persoonlijke smaak past. Het gaat er immers om dat je je veilig, prettig en relaxed voelt als je thuis bent. Echter kan het soms lastig zijn om van je huis een eigen, fijn plekje te maken. Daarom deel ik hieronder vijf tips zodat het een stuk makkelijker wordt om van je huis een thuis te maken.

hoe maak je van je huis een thuis

Hoe maak je van je huis een thuis?

1. Staar je niet blind op woontrends

Hoe maak je je huis knus? Probeer niet teveel mee te lopen met interieurtrends, hoe geweldig ze ook zijn. Het kan natuurlijk geen kwaad om de nieuwste trends te bekijken en inspiratie op te doen, maar je hoeft ze niet helemaal te kopiëren in je interieur. Als de woontrends bijvoorbeeld uit felle kleuren en drukke prints bestaan en jij daar niet gek op bent, dan laat je die trends beter achterwege. Want ook als het om interieur gaat, is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. 

Wil je toch graag een nieuwe trend in je interieur verwerken? Doe dit dan in de vorm van accessoires. Stel dat bloemenprints ontzettend hip zijn, dan kan je een paar sierkussens met bloemenprint kopen. Dit is een stuk subtieler dan bijvoorbeeld een fotobehang op de muur te plakken. En zodra de trend weer voorbij is, hoef je alleen maar de kussens te veranderen en niet je volledige interieur.

2. Kies een kleur waar je gelukkig van wordt

Deze tip sluit een beetje aan bij de vorige. Kies een kleur die bij je past en waar je oprecht gelukkig van wordt. Uiteraard hoef je niet je hele huis in je favoriete kleur te schilderen, tenzij je hier echt heel blij van wordt. Je kunt je lievelingskleur ook terug laten komen in accessoires. Veel mensen kiezen voor basiskleuren zoals wit of grijs, maar dat betekent niet dat jij dit ook moet doen. Misschien word jij juist heel blij van een meer uitgesproken kleur die veel sfeer in huis brengt. Dan moet je daar gewoon voor gaan!

hoe maak je je huis knus

3. Hang foto’s op

Hoe maak je van je huis een thuis? Foto’s geven je interieur meteen een persoonlijke touch. Dit kunnen foto’s van je partner, kinderen of huisdieren zijn, maar ook van mooie reizen die je hebt gemaakt. Zet een aantal lijstjes op een dressoir, print je favoriete foto uit voor boven de zetel of maak een slinger van polaroids met de meest spontane momenten. Wanneer je jouw huis binnenwandelt, zal je direct een knus gevoel ervaren door al die foto’s. 

4. Kies voor muurstickers

Ook muurstickers maken van je huis een thuis. Als je bijvoorbeeld van bloemen en planten houdt, dan kan je dit eenvoudig laten terugkomen in je interieur door een muursticker met bloemen of tropische bladeren op de muur te plakken. Hou je van dieren? Dan kan je dit makkelijk laten zien door een muursticker met vlinders, katten of flamingo’s op de muur te bevestigen. Muurstickers zijn in tal van thema’s te vinden dus je vindt er sowieso eentje waar je heel blij van wordt. Plaats je liever een mooie, inspirerende quote op de muur? Ook dat is mogelijk! 

Om je interieur nog persoonlijker te maken, kan je stickers laten maken. Als je bijvoorbeeld een mooie gezinsfoto of vakantiefoto hebt, dan kan je hier een sticker van laten maken. Je kiest zelf de afmetingen, vormen en kleuren waardoor de foto helemaal naar wens wordt afgedrukt. Als je het fijn vindt, kan je er zelfs een tekstje bij plaatsen. Geef toe, hoe leuk is het om je eigen stickers te maken? Persoonlijker zal het in ieder geval niet worden! 

muurstickers bloemen

5. Ga voor een eyecatcher in huis

Tenslotte kan je jouw huis persoonlijker maken door een eyecatcher in huis te plaatsen. En niet zomaar iets, maar wel een item wat jij mooi vindt, waar je trots op bent of waar een verhaal achter zit. Heb je een vintage interieur? Dan kan het heel leuk zijn om een oude telefoon, typemachine of platenspeler als decoratie te gebruiken. Speel je gitaar of piano? Geef je muziekinstrument dan een prachtige plek in je interieur. Een eyecatcher kan van alles zijn, zolang jij er maar een knus en warm gevoel van krijgt!

Veel liefs,
Vanessa xxx