Tweedehands boeken verkopen: 5 manieren op een rij

Geplaatst door

Heb jij stapels oude boeken die je niet meer leest en wil je er graag vanaf? In de bib of kringloopwinkel kan je tweedehands boeken inleveren, maar daar verdien je natuurlijk niets aan. Als je er graag nog een centje aan wilt verdienen, kan je tweedehands boeken verkopen. Tot een paar jaar geleden kon je tweedehands boeken verkopen via Bol.com maar inmiddels is die mogelijkheid er niet meer. Gelukkig zijn er nog andere manieren om je boeken te verkopen. En wel deze!

tweedehands boeken verkopen

Waar kan ik mijn tweedehands boeken verkopen? 

1. Boekenbalie.nl

Waar kan ik het beste mijn boeken verkopen? Toen ik googelde naar ’tweedehands boeken verkopen belgië’, kwam ik terecht op Boekenbalie.nl. Deze website is speciaal gemaakt om zo snel mogelijk tweedehands boeken te verkopen. De website heeft zelfs een handige app ontwikkeld om de verkoop nog sneller en makkelijker te maken. Er is namelijk een barcode scanner in de app ingebouwd waarmee je eenvoudig de barcodes op het boek kunt scannen. De website vertelt je dan direct hoeveel geld je ontvangt voor het boek. Je hoeft dus zelf geen foto’s te maken van het boek en gegevens in te vullen. 

Als je akkoord gaat met het aanbod, dan krijg je het geld binnen zeven dagen op je rekening gestort. Je kunt een gratis verzendlabel afdrukken en je boeken gratis verzenden via een DHL ServicePoint in je buurt. Dit kan zowel vanuit België als Nederland.

Hoeveel krijg je voor tweedehands boeken? Sommige boeken zullen je slechts € 0,50 opbrengen, terwijl je voor andere boeken € 10 krijgt. De kans bestaat ook dat sommige boeken niet geaccepteerd worden. Rijk zal je er dus niet van worden als je jouw tweedehands boeken via Boekenbalie.nl verkoopt, maar het is in ieder geval beter dan niets. 

2. 2dehands.be

In België kan je ook tweedehands boeken verkopen via 2dehands.be. Het voordeel van deze site is dat je zelf kunt beslissen voor hoeveel geld je een boek wilt verkopen, maar er zijn ook nadelen. Als je veel boeken wilt verkopen, dan moet je er best veel tijd insteken. Denk aan het maken van mooie foto’s en het toevoegen van een beschrijving (auteur, categorie, kenmerken et cetera). Bovendien worden boeken niet meer zo snel verkocht via deze website, in tegenstelling tot enkele jaren geleden. Via 2dehands.be heb ik nog geen enkel boek verkocht, terwijl ik via Boekenbalie.nl toch al een mooi bedrag bij elkaar heb gesprokkeld.

3. Facebook groepen

Wil je graag tweedehands studieboeken verkopen? Dan is de kans groot dat je ze kwijt kunt raken op een Facebookgroep van je studie. Daar zijn altijd wel studenten te vinden die de boeken kunnen gebruiken nadat jij jouw studiejaar hebt afgerond. Op het eind van het schooljaar is de kans klein dat het boekenpakket wijzigt, waardoor je wellicht al je boeken in een keer kunt verkopen voor een mooie prijs. De verkoop is ook makkelijk want je kunt gewoon bij je hogeschool of universiteit afspreken om de boeken te laten bekijken en het geld vervolgens in ontvangst te nemen.  

4. Facebook Marketplace

Om het nog even over Facebook te hebben: je kunt ook tweedehands boeken verkopen via Facebook Marketplace. Ook dit vergt wel wat tijd aangezien je zelf foto’s moet maken en informatie moet invullen. Als het om een paar boeken gaat, valt het wel mee. Maar als je een partij boeken wilt verkopen, dan kan het een hele klus worden, net zoals op 2dehands.be. Daarnaast deel je op Facebook je persoonlijke gegevens en dat kan door sommige mensen als onprettig worden ervaren. Van privacy is immers nog maar weinig sprake. 

5. Tweedehands boeken verkopen op een markt

Tegenwoordig is het ontzettend handig om online boeken te verkopen, maar je kunt het natuurlijk nog steeds op de ouderwetse manier doen. Zo kan je bijvoorbeeld naar een boekenmarkt of rommelmarkt gaan. Je betaalt dan wel een bedrag voor het huren van een marktkraampje, maar je weet wel zeker dat je goed zal verkopen. Vooral een boekenmarkt spreekt veel boekenliefhebbers aan dus daar kan jij van profiteren. Je mag niet verwachten dat mensen de hoofdprijs zullen betalen, maar je kunt zo wel in één dag een partij boeken verkopen.

Heb jij nog tips om tweedehands boeken te verkopen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Welke spullen zijn veel geld waard? 

2 reacties

Reacties zijn gesloten.