10 x speelgoed van vroeger

Geplaatst door
Jongens, wat vliegt de tijd. Ik ben inmiddels 25 jaar maar ik kan me nog perfect voorstellen hoe graag ik als kind met de Barbiepoppen speelde en hoe cool ik het vond om met krijt op het voetpad te tekenen. Vroeger vermaakten we ons helemaal anders dan nu. Geen Nintendo Wii, iPad of urenlang whatsappen met vriendinnen, maar wel écht spelen. Hieronder 10 x speelgoed van vroeger!
 
 
 

 
Polly Pocket: Speelgoed van vroeger? Dan denk ik aan een klein, hartvormig doosje met plastic accessoires en poppen van nog geen centimeter groot. Ziet het er niet mega schattig uit? Ik weet nog goed dat ik meerdere Polly Pockets had en dat ik de accessoires en poppen helemaal door elkaar haalde. Zo zat het ene doosje vol met poppen en in het andere doosje zat niets meer.
 
 
Barbies: Als kind speelde ik het liefst met Barbiepoppen. Ik kon er makkelijk uren mee bezig zijn. Ik vond het geweldig om hen mooi te kleden, en ik had er de meest interessante gesprekken mee. Ooit kreeg ik een groot Barbiehuis cadeau en dat vond ik fantastisch!
 
 
Plasticine: Met plasticine kon je de allerleukste figuren en vormpjes maken, alleen ben ik nooit verder geraakt dan een paar bolletjes en slierten. Ik heb het geprobeerd, maar ik ben helaas niet zo creatief aangelegd.   
 
 
Trapveer: Eerlijk gezegd wist ik niet hoe dit kleurrijke ding noemde, tot ik het heb opgezocht voor dit artikel. Blijkbaar moet je ermee spelen op de trap, maar ik heb het vooral als accordeon gebruikt. Haha, daar moet je dan 25 jaar voor geworden zijn…
 
 
Stoepkrijt: Als het mooi weer was, dan vond ik het ontzettend leuk om onze oprit en het bijhorende voetpad in te kleuren met krijt. Enig minpuntje waren de vuile handen, maar die wrijven we gewoon af aan onze kleren. Sorry mama!
 
 
Droom Telefoon: Dit spel speelde ik standaard als er een vriendinnetje bleef slapen. De grote telefoon praat en geeft je opdrachten. De bedoeling is om als eerste van je vriendinnen jouw droomjongen te vinden. Giechelen gegarandeerd! Wie kent het volgende zinnetje nog? “Ik weet wie het is maar ik zeg het lekker niet, haha!”
 
 
Wie is het: Ook dit spel heb ik honderd keer gespeeld. Het was een fluitje van een cent om te spelen, maar elke keer hoopte ik toch dat het zo lang mogelijk zou duren vooraleer mijn tegenstander doorhad dat ik Bill had. Of Tom.  
 
Game Boy: De enige boy in onze achtjarige levens was de Game Boy. Jongens, wat was ik verslaafd aan dat ding! Ik werd er soms zelfs agressief van, vooral wanneer ik Mario in level 3 niet langs de leeuwen kreeg. Uit frustratie heb ik die Game Boy meerdere keren langs de kant gegooid, om er 2 minuten later opnieuw mee te spelen. Juist ja, verslaafd.
 
 
Furby: De Furby was enorm populair. Je kon hem aaien, met hem knuffelen, tegen hem praten… en het enige wat je terug kreeg was een shitload aan onverstaanbare woorden. Ik werd er zo radeloos van dat ik op mijn tenen liep als hij eindelijk sliep. En als ik hem écht beu was, dan haalde ik de batterijen er gewoon uit.
 

 

Tamagotchi: Ook de tamagotchi was een echte hype. Een superlief beestje kwam uit een ei en daarna mocht je hem opvoeden en verzorgen. Je moest hem op tijd eten geven, ermee spelen, hem op tijd naar zijn mandje laten gaan… Die tamagotchi bleef maar biepen, ook als je in de klas zat en de juffrouw voor de tiende keer smeekte om dat ding uit te zetten.

Al dit speelgoed is vandaag de dag veel geld waard, net als deze spullen!
 
Met welk speelgoed speelde jij vroeger? Ik ben heel benieuwd!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 10 x snoep van vroeger

42 reacties

 1. Oh wat een nostalgie! Die Polly Pocket! wat was ik stiekem jaloers op mijn vriendinnetjes die ze allemaal hadden! Superleuke tijden. En urenlang spelen met de barbies, wat een geweldige tijd.

 2. Haha zo grappig! Veel ken ik nog goed zoals de trapveer. Met barbiepoppen speelde ik wel elke dag 😀

 3. Superleuk, ik was eigenlijk van plan om ook zo'n artikel te schrijven! De Droomtelefoon ging er al sowieso in komen haha! En met Barbies speelde ik ook het mest van al! En mijn Furby en Polly Pocket haha!

 4. Alles is eigenlijk wel herkenbaar 😀 Mijn dochtertje heeft nu ook bijna alles wat je hier opnoem behalve Polly Pocket weet eigenlijk niet of dat nog verkocht word? Anders weet ik gelijk een leuk verjaardagscadeau voor der haha x

 5. Met de trapveer heb ik vroeger ook gespeeld, die liet ik van tafels, trappen, banken en stoelen en alles wat maar een verhoging had af glijden.

 6. Haha super!! Droomtelefoon was top!! Ik herken me echt in alle commentaar die je bij de prentjes zet, leuk zo'n nostalgisch artikel!

 7. Polly Pocket vond ik zo leuk als kind! Ik heb er hier nog eentje liggen waar mijn nichtje haar mee mag bezighouden 🙂 De GameBoy en Tamagotchi had ik natuurlijk ook in bezit 😉

 8. Ik heb de latere versie van de Polly Pocket leren kennen! De popjes waren iets groter en je kon ze aankleden zoals je wilde. Ik had een groot hotel, een party-bus, een ski- en ijsbaan, … Geweldig! Het was wel zo dat ik uren tijd stak in het klaarzetten en aankleden van mijn poppetjes, waardoor ik het kotsbeu was tegen dat ik kon beginnen met spelen. Hihi. (Hetzelfde met mijn barbies trouwens!)

  Verder heb ik vooral met Playmobil gespeeld. Mijn broer en ik waren hier zot van! De zoo, de luchthaven, de dierenkliniek, de piratenboot en het schatteneiland, … Wij hadden het allemaal. Ik had zelfs enkele kleine setjes, zoals een vroedvrouw met een pasgeboren baby'tje of een kindje met een buggy, permanent als decoratie op mijn schouw staan. 🙂

  Oeeeh, en ken je toevallig Betty Spaghetti nog? Of was dat na jouw tijd? Oh, daar heb ik ook nog veel mee gespeeld. Haha, al die nostalgie die naar boven komt. Heerlijk! 🙂

  1. Haha, zo leuk om je reactie te lezen! Betty Spaghetti ken ik niet, dat zal na mijn tijd geweest zijn 🙂

 9. hahaha leuk! Ik ken ze allemaal! Al heb ik wel een trauma aan mijn furby. Die werd 's nachts random wakker, schrok me kapot!

 10. De Nintendo hebben wij nog steeds! Altijd bewaard. En de Tamagotchi, geweldig. Dat was ook een echte hype!

 11. Polly pocket kan ik me ook nog wel herinneren! Grappig 🙂 furby had ik ook, was een schatje 😉

 12. Zo herkenbaar! Vooral Droom Telefoon vond ik super en dan ook dat ene zinnetje "Je hebt gelijk, ik vind je leuk!". 🙂

 13. Bijna alles is herkenbaar, alleen de droom telefoon ken ik niet.
  Voor de rest is het allemaal erg fijne nostalgie 😀

 14. Zo'n trapveer heb ik laatst nog cadeau gedaan aan mijn buurmeisje. Mijn tamagotchi heette Elvis omdat het een vis was en mijn naam met een L begint. Beest werd nooit ouder dan een week. Zo frustrerend!

 15. Zoveel nostalgie bij het lezen van dit artikel 😀 Heb met al deze dingen gespeeld! Jammer dat de kinderen nu enkel nog met ipads spelen want eigenlijk hadden wij écht de beste tijd met al dit leuk speelgoed. Ik mis die tijd dat we ons konden vermaken met polly pockets echt 😀 liefs!

 16. Heel leuk artikel 🙂 mim,zooooo herkenbaar voor mij.Je favoriete ding was toch het casetterecordertje,met jouw favoriete nummers:),rare muziekkeuze had je toen,haha.Leuk was ook dat alle poppen op stoeltjes zaten in een kring en jij onvermoeibaar voor hen zong "huilend op een steen",ik weet de titel hier niet meer van ??xxx

  1. Haha ja, ik luisterde naar Dance muziek i.p.v. kindermuziek. En jaaa, dat liedje noemt "Er zat een klein zigeunermeisje" 🙂 xxx

 17. Oh dit vind ik zo'n leuk blogje! 🙂 allemaal erg herkenbaar! mijn zusje wordt vroeger erg fan van Polly Pocket, hier had ze zoveel van! En ik wist helemaal van het stoepkrijten 😉

 18. Ook ik had barbies en een furby haha! En ik had een vriendinnetje die het spel Wie Is Het had en dat speelden we dan ook heeeeel vaak!

 19. Dag zus, de droomtelefoon wordt nog steeds bij ons mama gebruikt, intussen voor mijn 2 kinderen 🙂 Leuk als iets kan blijven bestaan!

Reacties zijn gesloten.