7 slaapkamer planten voor een betere nachtrust

Geplaatst door

Slaapkamer planten – Ben jij een echte plantenliefhebber? Dan zal je graag lezen dat er gerust ook enkele planten in je slaapkamer mogen staan. Er zijn namelijk bepaalde planten die voor een betere nachtrust zorgen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, halen je stressniveau naar beneden, en ze kunnen hoofdpijn of een verkoudheid voorkomen. Ik heb een aantal mooie slaapkamer planten uitgezocht die een plekje op je nachtkastje verdienen. Kijk mee!

slaapkamer planten

1. Slaapkamer planten: Aloë Vera

Je verwacht het misschien niet, maar dit kleine vetplantje produceert ’s nachts zuurstof, wat zorgt voor een betere nachtrust. De Aloë Vera is niet alleen een gezonde plant, maar hij is ook makkelijk te onderhouden. Hij wordt niet voor niets ‘de onsterfelijke plant’ genoemd. Het is niet erg als je hem een keertje water vergeet te geven. De Aloë Vera houdt wel van licht dus een plekje bij het raam is perfect. 

Lees ook: Waar is de Aloë vera plant goed voor? 5 voordelen op een rijtje

aloe vera

2. Planten slaapkamer: Lepelplant

Ben je op zoek naar een luchtzuiverende plant slaapkamer? Dan mag de Lepelplant niet in dit rijtje ontbreken. Het is een geweldige luchtzuiverende plant! Daarnaast verhoogt deze mooie plant ook de luchtvochtigheid in je slaapkamer met maar liefst vijf procent, wat je nachtrust sowieso ten goede komt. Als de lucht in je slaapkamer te droog is, kan je last krijgen van van een droge keel en geïrriteerde sinussen. De Lepelplant is dus de perfecte slaapkamer plant die er, dankzij zijn mooie witte bloemen, ook nog eens prachtig uitziet.

lepelplant

3. Sanseveria

De populaire Sanseveria is vrijwel bij iedereen bekend. Veel mensen hebben deze plant in de woonkamer staan, maar ook in de slaapkamer is de Sanseveria meer dan welkom. ’s Nachts geeft deze plant namelijk extra zuurstof af en filtert hij de giftige stoffen uit de lucht. Een bijkomend voordeel is dat de Sanseveria niet veel verzorging nodig heeft en een tijdje zonder water kan. Het is de ideale slaapkamer plant voor naast je bed of voor op de vensterbank, zolang je hem maar niet in de volle zon zet. 

sanseveria

4. Lavendel

Alleen al dankzij zijn heerlijke en rustgevende geur is lavendel de ideale slaapkamer plant. De typische geur, die je doet dromen van een vakantie in de Provence, helpt je helemaal ontspannen. Het is niet voor niets dat deze geur dikwijls gebruikt wordt in verzorgingsproducten. Waarom zou je deze plant dan niet in je slaapkamer zetten? Geef de lavendelplant een plekje voor het raam want deze plant houdt van veel zon. Hij heeft niet veel water nodig en houdt niet van vochtige grond. Je geeft hem beter iets te weinig water dan teveel. 

lavendelplant

5. Ananasplant

Wist je dat de ananasplant ook anti-snurk plant wordt genoemd? Dit zegt genoeg over hoe goed deze plant in de slaapkamer past! Ook deze plant geeft ’s nachts extra zuurstof af. Daarnaast bevat hij het enzym bromelaïne waardoor hij ook als ontstekingsremmer werkt. Deze mooie plant verdient dus zeker een plekje in je slaapkamer. Zelfs als het snurken van je partner niet helemaal stopt, staat hij heel mooi op je nachtkastje!

ananasplant

6. Klimop

Ook klimop staat bovenop het lijstje van luchtzuiverende planten slaapkamer. Sterker nog: deze plant zou zelfs symptomen van allergieën en astma verbeteren. Klimop vraagt weinig onderhoud dus dat is handig meegenomen. Deze plant staat heel mooi als hangplant, maar je kunt hem ook op een plankje boven het bed zetten. Let op: de Engelsen noemen deze plant Poison Ivy. Bij inname is hij giftig waardoor hij niet geschikt is voor de kinderkamer of plekken waar huisdieren komen.

klimop

7. Witte jasmijn

Tenslotte is de witte jasmijn één van de mooie slaapkamer planten die absoluut een plekje op je nachtkastje verdiend. De witte bloemen van jasmijn staan prachtig in iedere slaapkamer, maar deze plant heeft nog meer voordelen. Zo heeft de geur van witte jasmijn een kalmerend effect. Daarom kan deze plant helpen om stress en angstgevoelens te verminderen. Jasmijn groeit snel en heeft het liever iets te vochtig dan te droog. Ook heeft deze plant eens in de twee weken wat extra plantenvoeding nodig om voldoende te groeien en bloeien. De witte jasmijn heeft dus iets meer verzorging nodig, maar je kunt er dan ook echt van genieten!

witte jasmijn

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Welke planten kun je in de badkamer zetten?

Fan van een botanisch interieur? Zo creëer je het

5 manieren om meer groen in huis te brengen

Waarom kamerplanten afstoffen én hoe doe je dat?

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.