5 manieren om meer groen in huis te brengen

Geplaatst door

Wil jij graag meer groen in huis brengen? Je bent zeker niet de enige! Planten zijn de beste interieuraccessoires voor je woning. Ze voegen kleur toe, zuiveren de lucht, zorgen voor een huiselijk gevoel en maken je instant vrolijk. Echter zijn planten niet de enige groene eyecatchers waar je gebruik van kunt maken. Hieronder deel ik vijf manieren om meer groen in huis te brengen. 

groen in huis

 

5 manieren om meer groen in huis te brengen

1. Moswand 

Heb je nog een witte, lege muur waar je decoratie voor zoekt? Of een hoekje waar net geen plant in past, maar waar een stukje groen wel mooi zou staan? Denk dan eens aan een moswand! Zo’n mosmuur biedt tal van voordelen. In tegenstelling tot planten hebben moswanden geen daglicht nodig en nemen ze nauwelijks ruimte in beslag. Het is dan ook perfect mogelijk om moswanden op donkere plekken te plaatsen waar planten niet zouden overleven. 

De moswanden van Moswens worden behandeld met zouten op een 100% natuurlijke wijze, waardoor deze te allen tijde hun prachtige natuurlijke kleur behouden en geen onderhoud nodig hebben. De mossen zijn van de hoogste kwaliteit waardoor ze zo’n tien tot vijftien jaar mooi blijven. 

Naast moswanden maakt (en plaatst) Moswens ook mosschilderijen, moslogo’s en akoestische mospanelen. In hun webshop Mosschilderij hebben ze ook losse mosschilderijen, moscirkels en mosdots. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kan je ook losse mossen kopen om zelf mee aan de slag te gaan!

moswand

mosmuur

mosdots

Bron: mosschilderij.nl 

moscirkel

Bron: mosschilderij.nl 

2. Urban jungle

Hou je van planten? Wees dan zeker niet bang om verschillende planten te combineren in je interieur. Zoek een paar kleinere potten, zet er verschillende plantensoorten in en groepeer ze bijvoorbeeld op de vensterbank of kast. Plaats hier en daar ook een aantal grotere planten met grote bladeren om een echte urban jungle te creëren. Leuk voor in de woonkamer maar ook voor in de slaapkamer! 

3. Hangplanten

Heb je niet zoveel ruimte voor planten in huis, maar klopt je hart er wel sneller van? Hang je planten dan gewoon op! Tegenwoordig zijn er tal van prachtige hangplanten verkrijgbaar. Doordat je vanuit de hoogte werkt, geven hangplanten je interieur direct een speelse en levendige uitstraling. 

hangplanten

4. Groene meubels

Heb je geen groene vingers? Haal dan groen in huis door middel van groene meubels. Zo is bijvoorbeeld een fluweelgroene zetel ontzettend mooi. Of wat dacht je van een donkergroen dressoir in de woonkamer? Je hoeft trouwens niet per se nieuwe meubels te kopen. Je kunt ook goedkoop een tweedehands meubel in de kringloopwinkel scoren en dit zelf van een likje groene verf voorzien. Dit is duurzaam én origineel! Extra tip: als je groene meubels combineert met een rotan interieur, dan creëer je de perfecte match! 

5. Groene woonaccessoires

Ten slotte kan je meer groen in huis halen op een subtiele manier, namelijk met groene woonaccessoires. Als je een groene zetel te opvallend vindt, dan zijn groene kussens misschien wél iets voor jou. Voor een speelse look kan je effen groene kussens en kussens met print combineren. Uiteraard hoef je het niet alleen bij kussens te houden. Ook met groene vazen, kaarsen en plaids breng je op een subtiele manier meer groen in huis. 

groene slaapkamer inspiratie

Wat vind jij van groen in huis? Heb jij nog tips om meer groen in huis te brengen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Deze 5 planten zijn niet kapot te krijgen