Fan van een botanisch interieur? Zo creëer je het

Geplaatst door

Botanisch interieur – Woon je in de stad? Dan wil je misschien graag het ontbrekende groen in je leefomgeving binnenhalen in huis. Maar ook als je woning al gelegen is tussen veel natuur, heeft een botanisch interieur veel voordelen. Door een rustgevende uitstraling laat het na een drukke werkdag toe om te ontspannen. Daarnaast zijn de gebruikte elementen simpelweg enorm stijlvol. Maar hoe creëer je dat nu juist? De volgende 5 tips helpen je alvast op weg.

botanisch interieur

1. Neutrale basis

Omdat er al veel kleur verwerkt zit in de aankleding van je ruimtes, start je best met een neutrale basis. Denk aan natuurlijke kleuren zoals grijs, beige en bruin, die later makkelijk aan te vullen zijn met groene elementen. Vind je dit maar saai? Dan kan je, in de plaats van een likje verf, voor behang met een leuke print gaan. Maar kies ook hierin voor een neutrale kleur.

2. Planten, planten, en nog eens planten

Denk je aan botanisch, dan denk je meteen ook aan planten. Enkele groene vrienden mogen dus absoluut niet ontbreken in je interieur, en houd je zeker niet in. Van reuze Monstera’s tot kleinere cactussen, het maakt niet uit welke soorten je in huis haalt. Ze zullen namelijk altijd een positieve invloed hebben op de uitstraling van je leefruimte en op je humeur. 

3. Natuurlijke materialen

Het spreekt voor zich dat je met materiaal zoals staal de natuur niet in huis haalt. Gebruik daarom accenten van bamboe of leer. Deze zijn naast stijlvol, ook milieuvriendelijk en duurzaam. Anders gezegd zullen de materialen lang meegaan. Om die reden mogen ze ook gerust verwerkt zitten in de meubels van je interieur. Kies bijvoorbeeld een tafel voor de eetkamer uit hout.

botanische woonstijl

4. Groen als overheersende kleur

De reden dat je best kiest voor een neutrale basis, is omdat de overige elementen voornamelijk groen zullen bevatten. De kleur maakt je interieur meteen een stuk levendiger, en je wordt er gelukkig van. Daarnaast weerspiegelt het exact de stijl die jij voor ogen hebt, namelijk een botanische stijl. Dus elementen zoals een vloerkleed of bijzettafeltjes kiezen? Ga voor groen.

5. Botanische decoratie

Nu je ruimte steeds meer een botanische uitstraling krijgt, is het tijd om deze af te werken met decoratie. Hang bijvoorbeeld een natuurposter tegen de muur, of kies voor een vaas in een botanische print. Deze zaken zullen je interieur volledig afwerken in de stijl die jij probeert te creëren. Of wat dacht je van fotobehang met planten? 

bohemian interieur

Hou jij van een botanisch interieur?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Deze 5 planten zijn niet kapot te krijgen

Eén reactie

  1. Ik hou van veel planten in huis maar zo andere botanische dingen wat minder.

Reacties zijn gesloten.