Citroenwater drinken: 7 voordelen op een rijtje

Geplaatst door

Iedere ochtend een glas citroenwater drinken: het is een kleine moeite met een groot effect op je gezondheid. Citroenwater is niet alleen lekker en verfrissend, maar het heeft ook een heleboel voordelen. Maak er dus een dagelijkse gewoonte van om citroenwater te drinken. Hieronder lees je waarom!

citroensap

Waarom citroenwater drinken?

Iedere dag een glas citroenwater drinken is gezond voor je lichaam. Citroensap is rijk aan vitamine B, C, kalium, calcium, proteïne, magnesium, antioxidanten en pectine. Pectine is een stof die een positieve werking heeft op je immuunsysteem en veel vezels bevat. 

Hoe maak je citroenwater?

Pers een halve citroen uit in een glas water. Je kunt ook een grote kan met water vullen en hier een paar schijfjes citroen aan toevoegen, eventueel in combinatie met verse muntblaadjes. Als je zo snel mogelijk van de positieve effecten van citroensap wilt genieten, gebruik je best lauw of warm water. Je lichaam neemt warm water namelijk sneller op dan koud water. 

Wanneer citroenwater drinken?

Drink je glas citroenwater bij voorkeur ’s ochtends op een nuchtere maag. Dit zuivert je lichaam en bevordert gewichtsverlies (als je dit zou wensen). Dat komt omdat citroen je lever stimuleert om meer gal te produceren zodat je verteringsproces op gang komt. Bovendien geeft citroen je energie voor een goede start van de dag. 

citroensap drinken

7 voordelen van citroenwater drinken

1. Citroenwater zorgt voor een frisse adem

Je mond is de grootste bron van bacteriën en die zorgen voor een onaangename geur uit je mond. De zuren in citroen helpen bij een slechte adem. Ze hebben een vernietigend effect op bacteriën en zijn dus perfect als middel tegen slechte adem. Sla dat netje citroenen dus maar snel in als je altijd een frisse adem wilt hebben!

2. Een mooie huid

In citroen zit veel vitamine C en deze vitamine heeft een positief effect op je huid. Vitamine C helpt puistjes en onzuiverheden tegengaan en zorgt voor een mooie, stralende huid. Daarnaast helpt deze vitamine bij de opbouw van collageen. Collageen geeft je elasticiteit, kracht en weert dode huidcellen af. Een huid vol collageen voelt stevig en glad aan. Citroenwater drinken is dus gezond voor je huid en wellicht goedkoper dan dure verzorgingsproducten. 

3. Reinigt je lichaam

Citroenwater drinken reinigt je lichaam omdat je vaak naar het toilet moet. Je krijgt het reinigende effect het beste als je voldoende water gebruikt. De antioxidanten in citroen zorgen ervoor dat je lever beter functioneert. Met de reinigende werking ondersteunen de antioxidanten de lever, nieren, darmen en galblaas. Deze organen zorgen ervoor dat de afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Een goede reiniging van binnenuit dus!

4. Goed voor je spijsvertering

Iedere ochtend citroenwater drinken bevordert de spijsvertering. Je eten wordt sneller verteerd omdat citroenzuur het maagzuur versterkt. Daarnaast helpt het drinken van citroenwater tegen een opgeblazen gevoel en obstipatie. Heb je snel last van maagzuur? Let er dan op dat je niet te veel citroenwater drinkt want hierdoor maak je het probleem alleen maar erger.

5. Geeft je immuunsysteem een boost

De hoge concentratie vitamine C in citroensap is ideaal voor een sterke weerstand. Bovendien stimuleert het de opname van ijzer in je lichaam, wat een belangrijke rol speelt voor je immuunsysteem. Je kunt je immuunsysteem een boost geven door iedere dag een vitaminesupplement in te nemen, maar je kunt het ook prima op de natuurlijke manier doen door iedere ochtend citroenwater te drinken. 

6. Gezond alternatief voor frisdrank

Vind je het moeilijk om meer water te drinken en grijp je eerder naar frisdrank? Ook dan is het drinken van citroenwater een goed idee. Oké, het smaakt iets flauwer dan frisdrank, maar het heeft wel meer smaak dan alleen water. Citroenwater bevat nauwelijks calorieën én het is gezond voor je lichaam. Extra tip: om een frisdrankgevoel te ervaren is bruisend water ideaal!

7. Je zit beter in je vel

Tenslotte zorgt het drinken van citroenwater ervoor dat je beter in je vel zit. Citroen geeft je energie en verbetert je stemming. Iedere ochtend een glas citroenwater drinken is de perfecte start van een nieuwe dag. Door deze dagelijkse gewoonte in je leven toe te passen, draag je zorg voor je lichaam en dat resulteert automatisch in een goed gevoel!

Lees ook:

Wat zijn de gevolgen van te weinig water drinken?

Wat te doen tegen stinkende waterfles? 

citroensap voordelen

GezondheidGezondheid

2 reacties

  1. ik wil dat wel doen on citeroen water te dringken ziet er goed uit en doe mijn bets om te dringken hoor

Reacties zijn gesloten.