6 x verrassende tandpasta lifehacks

Geplaatst door

Je gebruikt tandpasta meestal twee keer per dag om je tanden te poetsen. Hoewel het in de eerste plaats een product is om je tanden te reinigen, kan je nog zoveel meer dingen doen met tandpasta. Ik heb zes verrassende tandpasta lifehacks voor je op een rijtje gezet. Je mag hiervoor trouwens de meest simpele en goedkope tandpasta gebruiken die er is. Vergeet de whitening en anti-tandsteen tandpasta en haal gewoon de goedkoopste tube tandpasta in huis voor de volgende klusjes. Lees hier zes dingen die je kunt doen met tandpasta!

tandpasta lifehacks

1. Zilver poetsen met tandpasta

Is je mooie zilverwerk helemaal dof en grijs geworden? Geen zorgen, je kunt je zilveren bestek en zilveren sieraden weer laten blinken met tandpasta. Doe een beetje tandpasta op een oude doek of op een oude tandenborstel (voor precisiewerk) en wrijf hiermee over je zilverwerk heen. Je zal zien dat je zilver weer mooi gaat glimmen. Vervolgens kan je met een beetje water en keukenpapier de tandpasta opnieuw verwijderen. 

2. Witte zool sneakers schoonmaken met tandpasta

Tandpasta lifehacks? Als je iedere dag witte sneakers draagt, dan zitten er al snel vlekken op je sneakers. Vooral de witte zool blijft nooit lang wit. Je kunt de witte zool echter weer mooi wit krijgen met een beetje tandpasta. Het enige wat je hoeft te doen is even met een schuursponsje en tandpasta over de vlekken wrijven en voilà. Dat scheelt je toch weer een was in de wasmachine!

3. Haarverfvlekken verwijderen met tandpasta

Verf je je haar zelf? Dan kan het wel eens gebeuren dat niet alleen je haar een kleurtje heeft gekregen, maar ook je hoofd. Met tandpasta kan je de haarverfvlekken makkelijk en snel verwijderen. Smeer een beetje tandpasta op een wattenschijfje en wrijf daarmee over de haarverfvlekken. Voor je het weet is je huid weer helemaal vlekvrij. Vergeet wel niet om je huid nog even goed schoon te maken met wat water en milde zeep, de tandpasta kan je huid immers uitdrogen.

4. Jeuk muggenbeten verzachten met tandpasta

Het gezoem van een mug is erg vervelend, maar de jeukende bulten die ze achterlaten zijn minstens zo irritant. Door een beetje tandpasta op muggenbeten te smeren, zal de jeuk veel minder worden. Het proberen waard!

5. Snijplank schoonmaken met tandpasta

Heb je een ui of vis gesneden? Dan kunnen je handen én de snijplank erg naar deze voedingsmiddelen ruiken. In dat geval doe je er goed aan om je handen te wassen met zeep. Op je snijplank kan je een beetje tandpasta smeren en deze daarna met afwasmiddel wassen. Hierdoor ruikt je snijplank weer zo goed als nieuw. Lees ook: Uien snijden zonder tranen? Deze tips moet je proberen! 

6. Krijt- en stiftvlekken verwijderen met tandpasta

Heb jij een kleine Picasso in huis die liever op de tafel kleurt dan op het papier? Geen zorgen, je kunt krijt- en stiftvlekken makkelijk verwijderen met behulp van tandpasta. Doe een beetje tandpasta op een schuursponsje en wrijf over de vlek heen. Vervolgens haal je er een stukje keukenpapier over heen en hup, niemand die de vlek nog ziet!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Kende jij deze tandpasta lifehacks al? Weet jij nog andere dingen die je kunt schoonmaken met tandpasta?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Hier vind je nog meer verrassende lifehacks:

7 dingen die je met een tandenborstel kan doen
5 dingen die je met een kledingroller kan doen
5 dingen die je met vaatwastabletten kan doen
5 x schoonmaken met citroen in huis
4 slimme hacks om kaarsvet te verwijderen