En toen werd Vanessablogt mijn bedrijf!

Geplaatst door

1 april is voor veel mensen een gekke datum, maar voor mij was het een heel speciale dag. Na vele jaren bloggen heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt: ik ben zelfstandige geworden. Vanessablogt is nu mijn eigen bedrijf en daar ben ik ontzettend trots op!

thuis werken

Vanessablogt als bedrijf

Ongeveer zeven jaar geleden ben ik deze blog begonnen. De eerste jaren was het vooral een leuke hobby. Maar hoe langer ik blogde, hoe meer aanvragen ik kreeg voor betaalde samenwerkingen. Ik dacht al een tijdje na over zelfstandige worden, maar ik vond het toch een beetje spannend. Op 1 april heb ik dan toch de stap gezet en ik ben heel blij met mijn keuze!

Aan het werk als copywriter

Naast de artikelen die ik schrijf voor mijn eigen blog, schrijf ik nu ook artikelen voor diverse marketing bureaus. Ik ben dus niet alleen blogger, maar ook copywriter. Hier gaan trouwens de meeste werkuren naartoe. Hierdoor komt er niet iedere dag een artikel op mijn blog. Ik ben er heel trots op dat ik werk als copywriter. Het is door mijn jarenlange ervaring als blogger dat ik copywriter ben kunnen worden.

Van thuis uit werken

Wie mij al langer volgt, weet dat mijn gezondheid niet optimaal is. Door de chronische vermoeidheid zit een 9 to 5 job er gewoon niet meer in. Omdat ik blogger en copywriter ben, werk ik van thuis uit en bepaal ik mijn werktijden zelf. Heb ik een slechte dag? Dan werk ik minder. Heb ik een goede dag? Dan werk ik goed door. Heb ik in de week niet genoeg tijd om te werken? Dan werk ik in het weekend. Kortom: doordat ik mijn eigen baas ben, ben ik heel flexibel in mijn werk en dat is perfect voor mij.

Op dit moment ben ik natuurlijk ook nog ’thuisblijfmama’ dus ik moet mijn werk goed plannen. Ik werk dan bijvoorbeeld tijdens Lara’s middagdutje en op momenten dat mijn vriend niet moet werken. Vanaf september gaat Lara naar de kleuterschool, als dat doorgaat tenminste, en dan heb ik overdag meer tijd om te werken. Op dit moment vraagt het dus nog iets meer organisatie maar dat neem ik erbij. 

Wat verandert er?

Voor jullie verandert er eigenlijk niets. Mijn blog blijft gewoon hetzelfde. Voor mezelf verandert er ook niet zo heel veel. Ik werk nu natuurlijk als copywriter, maar eigenlijk was ik het al gewend om teksten te schrijven voor mijn blog. Verder is het vooral de administratie die ik goed moet bijhouden. Meer papierwerk achter de schermen dus. Het klinkt misschien allemaal zakelijk, maar eigenlijk ervaar ik dat niet zo. Mijn werk voelt nog steeds als een hobby, omdat ik het zo graag doe. Alleen heb ik nu een ondernemingsnummer en ben ik zelfstandige.

Maak je dromen waar

Ik ben het perfecte bewijs dat je je dromen kunt waarmaken. Als iets écht je passie is en je er 100% voor gaat, dan kan je je droom waarmaken. Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik van mijn hobby mijn werk zou kunnen maken, en dat ik nu een eigen bedrijf zou hebben. Maar ik ben altijd door gegaan, ook als het minder ging, omdat ik het zo graag doe. En kijk waar het mij heeft gebracht. Jij kan dat ook!

Veel liefs,
Vanessa xxx

7 reacties

  1. Aah gefeliciteerd! Ik heb zelf ook mijn eigen bedrijf, waar mijn blog onderdeel van is. Daarnaast werk ik als illustrator en animator (naast mijn studie) en ik kan zeggen dat het werken als freelancer me ook echt wel goed bevalt.

  2. Zalig zeg! En wat fijn dat je die stap kon zetten! Ik wens je alvast tonnen succes 🙂

Reacties zijn gesloten.