Hoe voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer?

Geplaatst door

Hoewel de zomer voor velen het favoriete seizoen van het jaar is, heeft het ook een nadeel. Je sieraden verkleuren in de zomer namelijk een stuk makkelijker. Dit is natuurlijk erg vervelend, want het laatste wat je wilt is dat je prachtige sieraden hun kleur of glans verliezen. Met onderstaande tips voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer.

sieraden verkleuren in de zomer

Welke soort sieraden verkleuren niet?

Als je op zoek bent naar sieraden die niet verkleuren of afgeven op je huid, is het belangrijk om te weten van welk materiaal de sieraden zijn gemaakt. Sieraden van nepzilver- en goud kunnen minder goed tegen water en vocht en zullen hierdoor sneller verkleuren. Daarom kies je beter voor écht gouden en zilveren sieraden want deze kunnen beter tegen een stootje. Toch kunnen deze sieraden ook hun glans verliezen in de zomer. 

Kunnen sieraden verkleuren in de zon? Ja, naast water en vocht kan fel zonlicht ervoor zorgen dat je sieraden verkleuren. Vooral edelstenen zijn hier extra gevoelig voor. Denk aan amethist, aquamarijn en rookkwarts. Wanneer deze langere tijd worden blootgesteld aan (fel) zonlicht, dan kunnen de edelstenen verkleuren. 

Hoe voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer?

1. Let op met zonnebrandcrème

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je jezelf insmeert voordat je de zon ingaat. Voor je huid is dit heel goed, maar voor je sieraden helaas minder. In zonnebrandcrème zitten veel ingrediënten die je sieraden kunnen beschadigen. Smeer je dus goed in en doe daarna pas je sieraden om. Ook bij het smeren van een handcrème of bodylotion doe je er goed aan om deze volgorde toe te passen.

2. Draag geen sieraden tijdens het zwemmen

Ook tijdens het zwemmen draag je beter geen sieraden. Zelfs als je écht gouden of zilveren sieraden draagt, kan je maar beter veilig spelen. Het is een kleine moeite om je sieraden uit te doen. Zeker als je zo kunt voorkomen dat ze gaan afgeven of verkleuren.

3. Voorkom zand bij je sieraden

Sieraden verkleuren niet alleen door zon en water, maar ook door zand en vuil. Als je sieraden draagt wanneer je naar het strand gaat, is de kans groot dat ze in aanraking komen met zand. Dit kan je sieraden beschadigen waardoor ze er minder mooi uitzien of minder mooi glanzen. Laat je sieraden dus maar gewoon thuis tijdens je volgende stranddagje! 

Lees ook: Handig: zo verstop je waardevolle spullen op het strand 

4. Bewaar je sieraden op een koele en donkere plek

Nog een laatste tip is om je sieraden te bewaren op een koele en donkere plek als je ze niet draagt. Niet alleen in de zomer omdat er dan meer zonlicht is, maar ook in de winter. Een beetje zonlicht kan reeds verkleuring veroorzaken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Laat je sieraden dus niet op de vensterbank liggen, maar stop ze bijvoorbeeld in een mooi sieradendoosje of geef ze een plekje in je kleerkast. Bewaar je sieraden ook zeker niet in de badkamer want daar is het te vochtig waardoor ze alsnog kunnen verkleuren. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *