5 dingen die je met vaatwastabletten kan doen

Geplaatst door
Op dit moment is het in onze keuken helaas niet mogelijk om een vaatwasser te installeren, maar ik vind het wel handig om vaatwastabletten in huis te hebben. Dit klinkt waarschijnlijk raar, maar wist je dat vaatwastabletten ook gebruikt kunnen worden voor andere huishoudelijke klusjes? Lees hier 5 dingen die je met vaatwastabletten kan doen!
 
vaatwastabletten istock

1. WASMACHINE REINIGEN
 
Het klinkt misschien raar om een wasmachine te reinigen met een vaatwastablet, maar toch is het waar. Stop twee vaatwastabletten in de wasmachine en draai een was op 90 à 95 graden (steek er geen was in). Als je dit maandelijks doet, dan blijft de wasmachine mooi schoon van binnen en voorkom je vieze geurtjes. 
 
2. FONDUE- EN GOURMETGEUR VERDRIJVEN
 
Vooral met de feestdagen zijn fondue en gourmet erg populair. Heel gezellig om te doen, maar jammer genoeg blijft de vieze baklucht nog dagen na je etentje in je huis hangen. Wil je dit vermijden? Zet dan direct na je fondue- of gourmetavond een pan met water en een vaatwastablet op een laag vuur. Op die manier zal de geur onmiddellijk verdwijnen. 
 
3. FRITEUSE SCHOONMAKEN
 
Heb je er ook zo’n hekel aan om je friteuse schoon te maken? Dan heb ik een goede tip voor jou. Vul de binnenpan van je friteuse voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang daarna het mandje in de binnenpan, steek de stekker in het stopcontact, stel de temperatuur op maximum 90 graden in en zet de pan 10 minuten aan. Nadien haal je de stekker er weer uit, leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je de pan met het mandje samen goed af onder de kraan met heet water. Oh, en vergeet zeker niet om het raam open te zetten als je dit doet!

4. BRUINE AANSLAG IN THEEPOT

Een theepot vol aanslag kan vervelend zijn. Meestal is de aanslag te hard gehecht in je theepot waardoor je die er niet meer afkrijgt. De oplossing? Kook water, giet dit in de theepot en voeg een vaatwastablet toe. Door de hoge temperatuur is het effect hiervan groter dan van de vaatwasser of afwas met de hand. Doe het deksel op de theepot en laat het een uur weken. Spoel de theepot daarna goed uit en je zult zien dat je pot weer zo goed als nieuw is.

5. AANGEBRANDE PANNEN
Als laatste kan het wel eens gebeuren dat een pan is aangebrand. Geen probleem, want ook die kan je terug schoon krijgen. Doe een beetje water en een vaatwastablet in de pan, en laat het een minuutje koken. Voilà!

HuishoudenHuishouden

9 reacties

Reacties zijn gesloten.