5 dingen die je met een kledingroller kan doen

Geplaatst door

Kledingrollers zijn ontzettend handig om pluisjes van kleding te verwijderen. Maar wist je dat je deze roller voor nog veel andere dingen kan gebruiken? Een kledingroller is echt multifunctioneel. Lees hier 5 dingen die je met een kledingroller kan doen! Wedden dat je ook snel een kledingroller in huis haalt?

kledingroller

1. Kattenharen en hondenharen verwijderen

Heb je een kat of hond in huis? Wat leuk! Alleen die haren op je kleren, zetel en tapijt, die vind je wellicht minder leuk. Je kan natuurlijk vijf keer per dag stofzuigen, maar waarschijnlijk heb je daar niet altijd de tijd en zin voor. Gelukkig kan je katten- en hondenharen ook gemakkelijk verwijderen met een kledingroller. Even rollen en de haren zijn verdwenen! 

2. Je handtas schoonmaken

Heb jij ook altijd losse kruimeltjes en viezigheid in je tas? Je handtas boven de vuilbak uitschudden is vaak niet genoeg. Met een kledingroller krijg je je tas terug proper. Alle kruimels blijven plakken aan de rol en je tas is weer helemaal schoon. 

3. Gebroken glas opruimen

Heb je een glas laten vallen? Scherven brengen geluk! Je moet alleen opletten dat je het gebroken glas goed opruimt. De grote stukken kan je met een borstel wegvegen of met de hand pakken, maar de kleine en scherpe stukjes glas krijg je minder goed te pakken. Zelfs met een flinke stofzuigbeurt krijg je vaak niet alle kleine scherven weg. Rol daarom even met een kledingroller over de vloer. De kans dat je je daarna nog snijdt is klein! Wist je trouwens al dat gebroken glas en brood de ideale match zijn

4. Lampenkap schoonmaken

Lampenkappen zijn echte stofvangers. Het is dan ook belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Maar hoe kan je best een lampenkap schoonmaken? Je kan deze natuurlijk niet zomaar in de wasmachine steken. En met een vod krijg je ze helaas ook niet helemaal stofvrij. Ook hier is de oplossing om een kledingroller te gebruiken. Een paar keer rollen en bye bye stof!

5. Confetti en kerstboomnaalden opruimen

Heb je een feestje gehad en ligt er overal confetti op de vloer? Confetti kan je snel opruimen met een kledingroller. Hetzelfde geldt voor kerstboomnaalden. Als je met de roller over de vloer rolt, blijven de dennennaalden aan de roller plakken. Het mag dan nog lang geen Kerst zijn, maar deze tip neem je zeker en vast mee naar de decembermaand! 

Kledingrollers zijn ontzettend handig om in huis te hebben. Bovendien zijn ze spotgoedkoop, vaak kosten ze maar een euro. Heb jij nog andere tips om een kledingroller te gebruiken? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Hoe krijg je pluisjes van een trui af? 

5 dingen die je met vaatwastabletten kan doen

HuishoudenHuishouden