Tips om je interieur zo onderhoudsvrij mogelijk te houden

Geplaatst door

Interieur onderhoudsvrij houden – Als je een druk leven hebt, is schoonmaken wel het laatste waar je zin in hebt als je eindelijk thuis bent. In je vrije tijd wil je gewoon leuke dingen doen en dat verdien je ook als geen ander. Om meer tijd voor jezelf over te houden, deel ik een aantal tips om je interieur zo onderhoudsvrij mogelijk te houden. 

interieur onderhoudsvrij

Tips om je interieur zo onderhoudsvrij mogelijk te houden

1. Minimaliseren

Door de jaren heen verzamel je ontzettend veel spullen. Spullen die je gekregen hebt, maar ook spullen die je zelf hebt gekocht. Als je zo weinig mogelijk onderhoud aan je huis wilt hebben, dan is het verstandig om te gaan minimaliseren. Al die losse spullen trekken immers veel stof aan waardoor je vrijwel elke dag zou kunnen schoonmaken. Tijd dus om eens flink op te ruimen! Mest je kasten uit om meer leegte te creëren en pak ook zeker de spullen aan die op je kasten staan. De items die je al lang niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt, kan je bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel brengen of tweedehands verkopen. 

Lees ook: 

Minimalistische levensstijl: begin met deze 5 tips

Tweedehands boeken verkopen: 5 manieren op een rij

2. Vetplantjes en cactussen

Ook de verzorging van je planten hoort bij het onderhoud van je interieur. Je moet je planten water geven, verpotten en hun gele bladeren verwijderen. Als je geen groene vingers hebt of hier niet veel tijd aan wilt spenderen, kies je het beste voor kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben. Ook vetplantjes en cactussen zijn een prima keuze omdat ze weinig onderhoud nodig hebben. Je hoeft ze nauwelijks water te geven, ze zijn blij op elk plekje in huis en ze zien er nog leuk uit ook!

vetplantjes

3. Kunststof kozijnen

Sommige mensen houden heel erg van houten kozijnen vanwege hun karakteristieke uitstraling, maar kunststof kozijnen zijn toch de beste optie als je voor het minimale onderhoud wilt gaan. Kunststof kozijnen worden steeds populairder omdat ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden zijn. En wat ook handig is meegenomen: ze zijn extra isolerend en meer winddicht. Zo heb je altijd een warm huis in de winter en hoeft de verwarming niet op volle toeren te draaien. 

4. Laminaat

Als je op zoek bent naar een mooie vloer die ook zeer onderhoudsvriendelijk is, dan is laminaat een uitstekende keuze. Eens per twee weken dweilen met een laminaatreiniger is voldoende om je vloer spic en span te houden. Het is dus niet nodig om de vloer te waxen, te poetsen of lakken. Er is natuurlijk wel een beetje onderhoud nodig, maar je zal er in ieder geval geen uren per week mee bezig zijn. Alle beetjes dragen bij aan een onderhoudsvrij interieur. 

luchtreiniger

5. Luchtreiniger

Ten slotte raad ik aan om een luchtreiniger aan te schaffen. Dit apparaat zorgt ervoor dat alle bacteriën en rondvliegende stofdeeltjes verwijderd worden. Hierdoor zal je minder vaak hoeven af te stoffen en zal de stofzuiger wat vaker op z’n plek kunnen blijven staan. Daarnaast zal het frisser ruiken doordat de vieze geurtjes verwijderd worden. Door het gebruik van een luchtreiniger blijft je huis dus frisser op lange termijn, terwijl je er zelf niets extra’s voor hoeft te doen. Wat wil je nog meer?

Heb jij nog tips om je interieur onderhoudsvrij te houden? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Zo laat jij je huis lekker ruiken