Zo laat jij je huis lekker ruiken

Geplaatst door

Zo laat jij je huis lekker ruiken – Ken je dat gevoel, dat je bij iemand thuis binnenkomt en het gevoel hebt alsof er een natte hond door de kamer heeft lopen rennen? Niet bepaald fris, vind je? Omdat een gezellig en vooral ook sfeervol huis natuurlijk niet compleet is zonder dat deze ook lekker ruikt, hebben wij hier een aantal handige tips voor en delen we ook direct de lekkerste huisparfums waarmee jij je huis fris en lekker laat ruiken. Het is namelijk ontzettend zonde dat je een prachtig ingericht huis hebt, maar het ruikt alsof je de aardappelen met groente en vlees nog op hebt staan. Tijd dus om hier verandering in te brengen!

huis lekker ruiken

Zo laat jij je huis lekker ruiken

Zet de ramen en deuren regelmatig open

Stel je bent heerlijk aan het koken geweest en je hele huis ruikt naar bijvoorbeeld knoflook. Dat is op het moment zelf natuurlijk niet zo erg, want het draagt bij aan een stukje beleving tijdens het eten. Maar zit je nu ‘s avonds op de bank en ruik je het dan nog, dan is het wel prettig dat je hier iets tegen kunt doen.

Een eenvoudige tip die we je daarom ook willen meegeven, is het openzetten van je ramen en deuren. Niet alleen is dit belangrijk om je huis fris te laten ruiken, maar ook om ervoor te zorgen dat je huis niet vochtig wordt. Helemaal in de herfst en winter, wanneer het heeft geregend, en het in huis vaak een stuk vochtiger is. Dit is niet altijd te zien met het blote oog, maar kan wel zorgen voor een wat vreemde geur. Wen jezelf daarom aan om iedere dag de ramen en deuren even een half uurtje tegen elkaar open te zetten, zodat nare geurtjes en ook vocht gemakkelijk uit huis kunnen worden verdreven.

Luchtverfrissers en geurkaarsen

Luchtverfrissers en geurkaarsen kunnen een snelle en gemakkelijke manier zijn om je huis lekker te laten ruiken. Er zijn talloze geuren om uit te kiezen, van bloemige tot houtachtige aroma’s. Zorg er wel voor dat je kiest voor natuurlijke en milieuvriendelijke producten, om schadelijke chemicaliën te vermijden.

Vooral wanneer het gaat om geurkaarsen, is het belangrijk om goed te kijken naar de samenstelling van de kaars. Kies je namelijk voor een goedkope variant, dan loop je niet alleen het risico dat er giftige stoffen vrijkomen tijdens het branden, maar kan het ook voor roet vlekken zorgen op de muren en plafonds. Kies daarom voor de beste geur producten van toonaangevende merken, zodat je huis op een milieuvriendelijke manier weer helemaal lekker ruikt.

lekkere geur in je huis

Verse bloemen en planten

Wat is er nu mooier dan een prachtige boeket verse bloemen op tafel of een mooie plant in een pot op de grond? Bloemen en planten zijn daarnaast niet alleen mooi om naar te kijken, ze kunnen ook een heerlijke geur verspreiden. Kies bloemen met een sterke geur, zoals rozen of lelies en zet ze op een centrale plek in huis. Op deze manier zorg je ervoor dat de geur gelijkmatig wordt verspreid en ruik je huis heerlijk fris en fruitig. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat iedere week verse bloemen qua prijs niet de meest voordelige optie is, maar het draagt wel op meerdere manieren bij aan een gezellig en sfeervol huis. 

Hoe laat jij je huis lekker ruiken? 

Veel liefs,
Vanessa xxx