7 kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben

Geplaatst door
In vrijwel iedere huiskamer zien we planten terug. Planten zorgen niet alleen voor sfeer en gezelligheid, maar ze zuiveren ook de lucht in huis. Heb je geen tijd om de planten elke dag te verzorgen en vergeet je dit stiekem wel eens? Vandaag deel ik een lijstje met kamerplanten die niet meteen sterven als je ze een keer geen water geeft. Ideaal voor de niet zo groene vingers onder ons!
 
kamerplanten weinig verzorging
Bron foto: Shutterstock

1. CACTUS

 
De cactus is misschien wel één van de bekendste kamerplanten die lang zonder water kan en weinig verzorging nodig heeft. Deze binnenplant heeft slechts één keer per maand water nodig. Dat moet lukken, toch? Omdat de cactus een woestijnplant is plaats je deze het best in veel direct zonlicht.

cactus
Bron foto: Shutterstock
2. YUCCA
 
Nog een woestijnbewoner: de yucca. Hij heeft opvallende groene, puntige bladeren en creëert een relaxte sfeer in huis. Ook deze plant is droogte en warmte gewend. Kriebel af en toe onder zijn voeten. Als ze droog aanvoelen, dan heeft hij dorst.

yucca plant
Bron foto: Shutterstock
3. SANSEVERIA
 
De Sanseveria kamerplanten met hun stekelige bladen zie je vaak terug in grootmoeders interieur. Het is ook de ideale plant voor luie mensen want je hoeft hem slechts één keer per week water te geven. De Sanseveria heeft niet veel licht nodig, maar mag ook in volle zon staan.

sanseveria plant
Bron foto: Shutterstock
4. ZAMIOCULCAS
 
Ben je niet veel thuis en vergeet je wel eens om je gordijnen te openen? Dan is de zamioculcas de perfecte huisgenoot voor je. Deze plant groeit het best in de schaduw dus gebrek aan zonlicht zal hem niet deren. Hij heeft weinig water nodig en kan in de winter gerust twee tot vier weken droog staan.

zamioculcas plant

 

Bron foto: Shutterstock

 

5. ALOË VERA
 
Van aloë vera worden veel verzorgingsproducten gemaakt. Maar wist je ook dat deze vetplant geschikt is voor in huis? Deze plant is makkelijk te verzorgen en heeft slechts af en toe water nodig. Hij overleeft zowel op een lichte plek als in de schaduw. Een voorbeeldige kamerplant dus!

aloe vera plant
Bron foto: Shutterstock
6. OLIFANTSPOOT
De olifantspoot kan lange tijd overleven zonder dat je er iets van merkt. De knolvormige verdikte stam kan immers voldoende water opslaan om droge periodes te overleven. Eens in de twee weken water gieten is genoeg. Je zet de plant het best op een plaats waar veel zonlicht aanwezig is. 

olifantspoot plant
Bron foto: Shutterstock
 
7. LEPELPLANT
 
Als laatste mag de lepelplant niet ontbreken in dit rijtje. Deze bijzondere plant geeft zelf aan wanneer hij water nodig heeft want dan gaat hij namelijk hangen. Super handig! Wanneer de plant een beetje water krijgt, bloeit de plant terug naar de oorspronkelijke vorm. De plant heeft genoeg aan één flinke scheut water per week en staat het liefst in de schaduw. 

lepelplant


Bron foto: Shutterstock
 
Neem een kijkje bij Tuincentrum.nl voor nog meer kamerplanten. 
 
Welke kamerplant vind jij het mooist? Heb jij planten in huis staan?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5 reacties

  1. Wat goed dat ik dit nu lees! Mijn lepelplant geef ik dus teveel water, net zoals mijn yucca. En mijn aloë vera vind ik een lastige, soms raken de stelen los van de aarde. Een beetje schipperen met water geven dus!

  2. Ik vind lepelplanten zo mooi! Mijn vriend en ik hebben nu pas een aantal planten in huis gehaald doordat zijn ecocheques gingen vervallen, hihi.

  3. Ik heb onlangs een vetplant én een cactus laten sterven dus alle tips qua kamerplanten zijn hier welkom! (onze 3 sanseveria's hou ik wel al 2 jaar in leven… gelukkig)

Reacties zijn gesloten.