Mieren in huis bestrijden: 5 handige tips

Geplaatst door

Mieren in huis bestrijden – De zomer is in aantocht en dat betekent dat we volop kunnen genieten van het mooie weer. Echter is het niet alleen genieten in de zomer want de insecten komen ook weer tevoorschijn. Zo ook mieren. Heb jij last van mieren in huis en wil je mieren bestrijden? In dit artikel deel ik vijf handige tips om van die vervelende mieren af te komen.  

mieren in huis bestrijden

Mieren in huis bestrijden: 5 handige tips

1. Mieren in huis bestrijden met krijt

Waar heeft een mier een hekel aan? Je kunt mieren op afstand houden door simpelweg een lijn te tekenen met krijt, bijvoorbeeld rond je deur of ramen. De zwarte beestjes houden niet van de geur van krijt en zullen daarom niet over de lijn lopen. Hier kan je lezen wat je nog allemaal met krijt kunt doen. 

2. Mieren bestrijden met baking soda en poedersuiker

Waar gaan mieren dood aan? De combinatie van baking soda en poedersuiker zorgt ervoor dat mieren doodgaan. Mix gelijke delen baking soda met poedersuiker en roer deze goed door elkaar. Omdat mieren gek zijn op alles wat zoet is, zullen ze hier ongetwijfeld op afkomen. Strooi het mengsel op alle plekken waar je de insecten ziet en je zal snel van de zwarte beestjes verlost zijn. Hoe dat komt? Baking soda heeft invloed op de pH-waarde en dit is fataal voor mieren wanneer ze het binnenkrijgen.

3. Mieren bestrijden met azijn

Wat doet azijn met mieren? De beestjes vinden de geur van azijn verschrikkelijk en daarom is het een goed middel tegen mieren. Vul een spuitbus met gelijke delen water en azijn. Voeg een beetje geurolie toe. Bij voorkeur citroensap want dit is tevens een zure geur die mieren niet goed kunnen verdragen. Schud alles goed door elkaar voor gebruik en besproei daarna alle mogelijke toegangspunten. Herhaal dit een paar keer per dag totdat de zwarte beestjes helemaal verdwenen zijn.

4. Kaneel, nootmuskaat, knoflook en komkommer

Hoe krijg ik mieren weg? Naast azijn en citroen zijn er nog meer geuren waar mieren een hekel aan hebben, onder andere kaneel en nootmuskaat. Strooi een beetje van deze kruiden op de plekken waar de mieren zich bevinden en je zal merken dat ze uit de buurt blijven.

Heb je geen kaneel of nootmuskaat in huis, maar wel knoflook? Ook die geur vinden mieren verschrikkelijk. Pel een paar teentjes knoflook en leg ze op de plekken waar de mieren zich nestelen. Mocht je toevallig komkommer in huis hebben, dan kan je ook altijd komkommerschillen op de plekken leggen waar de mieren lopen. Je raadt het al: ook de geur van komkommer vinden mieren niet lekker.

5. Talkpoeder

Ten slotte kan je mieren in huis bestrijden met talkpoeder. Strooi een beetje talkpoeder over de zwarte beestjes en op de plekken waar de mieren lopen, en je zal snel van hen verlost zijn. Dit trucje werkt trouwens ook goed tegen bladluis. Als je een plant met bladluis hebt, kan je een beetje poeder over de plant strooien. De bladluizen zullen snel van de plant afgaan. In talkpoeder zit namelijk een stofje waar bladluizen en mieren niet van houden.

mieren bestrijden in huis

Helpen bovenstaande middelen niet? Dan kan je eventueel een mierenspray of een mierenlokdoos gebruiken. Zeker als je met een mierenplaag te maken hebt, kan je soms niet anders dan deze grove middelen in te zetten. Veel succes!

Lees ook:

Zo houd je ongewenste beestjes buiten

Hoe houd je insecten buiten in de lente en zomer?