Hoe krijg je knoflook uit je huis? 4 makkelijke manieren!

Geplaatst door

Hoe krijg je knoflook uit je huis? – Als je net knoflook hebt gegeten, kan je jouw vieze knoflookadem met een appel, muntthee of kauwgompje neutraliseren. Maar wanneer je ermee kookt, ruikt je hele huis ernaar en dat kan best vervelend zijn. Je ramen en deuren openzetten en een luchtverfrisser sprayen is dikwijls onvoldoende om de hardnekkige knoflookgeur te verwijderen. Hoe krijg je knoflook uit je huis? Hieronder deel ik vier makkelijke manieren om de geur van knoflook uit je keuken of huis te krijgen.

hoe krijg je knoflook uit je huis

Hoe krijg je knoflook uit je huis? 4 makkelijke manieren!

1. Azijn

Wellicht zou je er zelf niet meteen aan denken, maar zet een paar bakjes schoonmaakazijn in je keuken of huis neer. De geur van azijn en het zuur in de azijn zullen de knoflookgeur doen verdwijnen. Is de geur zeer overheersend? Dan kan je ook een pannetje met natuurazijn laten koken gedurende een kwartiertje. Het is wel belangrijk dat je het niet droog laat koken want dan is je werk voor niets geweest en kan je opnieuw beginnen. 

2. Citroen

Niet zo’n fan van azijn? Ook met citroen krijg je knoflook uit je huis. Zet een paar schoteltjes met citroen in de keuken of op de plekken waar het stinkt, en de vieze geur zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wist je trouwens dat je ook kan schoonmaken met citroen? Of wat dacht je van een lekker glas citroenwater? Dit is ook nog supergezond!

3. Koffiepoeder

Ben je een koffieliefhebber? Koffie is een natuurlijke geurvreter en is dus een uitstekend middel tegen knoflook. Zet een paar schaaltjes met koffiepoeder neer en de knoflookgeur zal langzaam verdwijnen. 

4. Geurkaarsen of wierook

Met geurkaarsen (vooral citronella) of wierook kom je ook van de knoflookgeur in huis af. Deze manier vergt wel een beetje geduld aangezien je moet wachten tot de geur van de kaars of wierook door de ruimte gaat. Maar hé, dit is alvast een goed excuus om heerlijke geurkaarsen in te slaan. Met de herfst in het vooruitzicht komen die sowieso nog goed van pas. Warmte en gezelligheid: check!

Heb jij nog andere tips om knoflook uit je huis te krijgen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Zo laat jij je huis lekker ruiken

Eén reactie

  1. Ik moet bekennen dat ik vaak de knoflook weglaat uit recepten omwille van de geur.
    Maar met deze tips kan het misschien toch wel een keertje 🙂 Dank je wel!

Reacties zijn gesloten.