Talkpoeder gebruiken: 5 dingen waar talkpoeder goed voor is

Geplaatst door

Talkpoeder gebruiken, doe jij het al? Ik heb altijd een flesje talkpoeder in huis. Niet alleen om Lara mee te verzorgen, maar ook voor mezelf. Talkpoeder is een product dat je voor verschillende dingen kunt gebruiken. Talkpoeder tegen zweetvoeten, talkpoeder tegen schurende bovenbenen, talkpoeder na het scheren… maar er is nog meer. In dit artikel deel ik vijf dingen waar talkpoeder goed voor is!

talkpoeder

1. Talkpoeder gebruiken als deodorant

Ben jij iemand die snel zweet? Dan is talkpoeder jouw kameraad! Talkpoeder zorgt er namelijk voor dat je minder zweet. Dit komt omdat het poeder zweet absorbeert. Daarom kan je perfect talkpoeder gebruiken als deodorant. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje talkpoeder onder je oksels wrijven. En de lekkere geur? Die is ook handig meegenomen!

2. Talkpoeder tegen zweetvoeten

Als talkpoeder tegen zweten oksels helpt, dan kan je al raden dat het ook helpt tegen zweetvoeten. Heb je snel last van zweetvoeten in schoenen? Smeer de binnenkant van je schoenen in met een beetje talkpoeder. Als je geen sokken draagt, doe je er goed aan om ook de onderkant van je voeten in te smeren. Zo zullen je voeten én je schoenen fris blijven. Als je last hebt van stinkende schoenen, strooi dan een beetje poeder in je schoenen en laat het een nachtje intrekken. De vieze geurtjes zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

3. Talkpoeder na het scheren

Heb jij snel last van ingegroeide haren, rode bultjes en irritatie na het scheren? Ook dan komt talkpoeder goed van pas! Je kunt talkpoeder gebruiken om je huid te verfrissen en verzachten. Bovendien helpt talkpoeder tegen jeuk. Iedereen kan talkpoeder gebruiken na het scheren, maar vooral de gevoelige huidjes hebben er baat bij. Kies bij voorkeur een ongeparfumeerd talkpoeder.

4. Talkpoeder tegen schurende bovenbenen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb er ieder zomer last van: schurende bovenbenen. Door de wrijving en het zweten wordt de huid rood en geïrriteerd. Als je er zo mee blijft verder lopen, kan het zelfs een pijnlijke wonde worden. Wat kan je doen tegen schurende bovenbenen? Voor mij is Odorex dé oplossing! Maar ook talkpoeder helpt goed tegen schurende dijen. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje talkpoeder tussen je dijen smeren, dit helpt wrijving en irritatie voorkomen. Als je de hele dag in een jurkje rondloopt, zal je dit wel een aantal keer moeten herhalen.

5. Talkpoeder als make-up poeder

Waar is talkpoeder goed voor? In plaats van een duur poeder te kopen, kan je ook talkpoeder gebruiken om je make-up de hele dag op zijn plek te houden. Neem je make-up kwast, dep hem in een beetje poeder en breng het aan op je gezicht. Let er wel op dat je slechts een kleine hoeveelheid gebruikt zodat er geen witte waas achterblijft. Het is de bedoeling om je make-up te fixeren, niet om er als een spook uit te zien. Heb je een vette huid die snel glimt? Ook dan kan je talkpoeder op gezicht aanbrengen.

Je leest het, redenen genoeg om een flesje talkpoeder in huis te halen! Het leuke is dat talkpoeder goedkoop is. Je kunt Zwitsal talkpoeder kopen, maar net zo goed eentje van Kruidvat eigen merk. Je maakt het zo duur als je zelf wilt, de werking is hetzelfde!

Wist je dat je ook mieren in huis kunt bestrijden met talkpoeder

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. je kan met talkpoeder ook het zand van je voeten en benen vegen. ik gebruik talkpoeder voor diverse behandelingen.

Reacties zijn gesloten.