Handig: 6 dingen die je met krijt kunt doen

Geplaatst door

Krijt wordt vooral gebruikt om een oprit, voetpad of bord te voorzien van mooie tekeningen. Wat je misschien nog niet weet, is dat je krijt ook kunt gebruiken voor allerlei dingen in huis. Zo zijn krijtjes ideaal om zweetvlekken uit kleding te krijgen en om mieren op afstand te houden. Ik heb zes handige tips voor je verzameld!

dingen die je met krijt kunt doen

1. Zweetvlekken uit kleding verwijderen met krijt

Met wit krijt kan je zweetvlekken uit kleding verwijderen. Wrijf met een krijtje over de zweetvlek, laat het even intrekken en was het kledingstuk zoals je altijd doet. Na het wassen is de zweetvlek verdwenen!

2. Vetvlekken verwijderen uit kleding 

Bovenstaand trucje werkt ook als je per ongeluk een vetvlek in je kleding hebt gekregen. Wrijf met een wit krijtje over de vlek, laat het even intrekken en stop het kledingstuk vervolgens in je wasmachine. Na het wassen is de vetvlek als sneeuw voor de zon verdwenen. 

3. Mieren bestrijden met krijt

Zodra het warmer wordt, kunnen mieren wel eens voor overlast zorgen. Door wat krijtjes voor de deur te strooien, of andere plekken waar ze binnen kunnen komen, voorkom je mieren in huis. Mieren zullen niet zo snel over krijt heen gaan dus zo hou je ze makkelijk buiten.

Lees ook: Mieren in huis bestrijden: 5 handige tips

dingen doen met krijt

4. Gereedschap beschermen tegen roest

Goed gereedschap is niet altijd goedkoop. Het is dus niet zo vreemd dat je je gereedschap wilt beschermen tegen roest. Ook hier kan je krijtjes voor gebruiken! Aangezien krijt vocht opneemt, is het een goed idee om een krijtje in je gereedschapskist te leggen. Dankzij het krijtje zal er minder snel roest ontstaan. Handig, toch?

5. Verkleurd zilver voorkomen

Hetzelfde geldt voor je prachtige zilver, ook dat wil je graag zo lang mogelijk mooi houden. Om te voorkomen dat je zilver gaat verkleuren, leg je er gewoon een krijtje bij. 

6. Sleutel gaat makkelijker in het slot

Gaat je sleutel niet meer soepel in het slot? Dan kan een krijtje de oplossing bieden. Doe een beetje krijt op je sleutel en doe hem een paar keer in het sleutelgat. Je zal zien dat het daarna een stuk makkelijker is om je deur te openen!

stoepkrijt ideeën

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 10 redenen waarom je rubberen elastiekjes nooit weg moet gooien

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.