6 tips voor een goedkope vakantie

Geplaatst door

Goedkope vakantie – Hoewel het momenteel nog vaker regent dan dat de zon schijnt, is de zomervakantie dichterbij dan je denkt. Voor je het weet, lig je met je bikini op het strand en geniet je van een lekkere cocktail! Maar wat bijna net zo leuk is, is de voorpret aan een vakantie dus waarom zou je nog wachten met boeken? Ook als je een klein budget hebt, hoef je het niet te laten om op vakantie te gaan. In dit artikel geef ik zes tips voor een goedkope vakantie. Lees mee!

goedkope vakantie

1. Check goedkope vakantie aanbiedingen bij Vakantiedealz

Ben je op zoek naar de beste vakantie aanbiedingen om een goedkope vakantie te kunnen boeken? Op vakantiedealz vind je de beste reis- en vakantiedeals van dit moment. Of het nu om een all inclusive vakantie gaat, een luxe vakantie in een tropisch droomresort, een goedkope zonvakantie of een romantische citytrip: op Vakantiedealz vind je het allemaal! 

2. Goedkope vakantie: kies voor minder toeristische plekken

Veel mensen zijn geneigd om voor toeristische plekken of hoofdsteden van een land te kiezen, maar goedkoop is dat natuurlijk niet. Het is veel voordeliger om naar een andere plek te gaan, die waarschijnlijk net zo leuk is. Waarom zou je gaan shoppen in Barcelona als er ook leuke winkels in Valencia zijn? Er zijn veel leuke, minder toeristische plekken die een stuk goedkoper zijn.

3. Boek je vakantie op het juiste moment

Weet je waar je heen wilt? Super! Het liefst leg je de reis dan meteen vast, maar toch raad ik aan om misschien nog even te wachten. Is het zaterdag? Dan wacht je beter nog een dagje, want op zondag boek je de vakantie wellicht goedkoper. Ook op dinsdag kan je een goedkope vakantie boeken. Ben je er op tijd bij en ga je met het vliegtuig op reis? Boek dan liefst 140 dagen op voorhand. Wanneer je vroeg een vlucht boekt, hebben vliegtuigmaatschappijen zekerheid en minder risico. Daarom zijn de stoelen in het vliegtuig dan nog een stuk goedkoper.

4. Ga voor een last minute vakantie

Vind je de prijzen toch allemaal wat te hoog? Met een beetje geduld kan je wachten op een super last minute vakantie. Vaak verkopen touroperators vlak voor vertrek reizen met veel korting, omdat ze anders bang zijn het niet te verkopen. Als jij je verlof niet lang op voorhand hoeft vast te leggen op je werk, dan kan je dus prima gebruikmaken van deze tip. 

last minute vakantie

5. Vermijd het hoogseizoen

Tijdens de schoolvakanties vliegen de prijzen de hoogte in, vooral als het gaat om vliegtickets. Als je niet vast zit aan schoolvakanties, dan ben je vrij en kan je voor weinig geld op vakantie naar een leuke bestemming, bijvoorbeeld naar New York. Wil je een zomervakantie boeken? Probeer de maanden juli en augustus dan zeker te vermijden als je geld wilt besparen. Vaak zijn juni of september een stuk goedkoper.

Lees ook: 5 Leuke Citytrip Bestemmingen voor een Betoverende Kerst

6. Vergelijk de vervoersmogelijkheden

Tenslotte kan je ook nog besparen op vervoer. Soms zijn er verschillende mogelijkheden om op een bepaalde bestemming te komen. Stel dat je bijvoorbeeld naar Londen gaat, dan heb je de keuze om met het vliegtuig, de trein of de boot te gaan. Als er verschillende mogelijkheden zijn, check dan zeker welk vervoer het goedkoopste is tijdens je vakantie.

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan moet je wellicht je auto in de luchthaven parkeren en dat kan wel eens voor chaos zorgen. Denk aan overvolle parkeergarages en slechte bewegwijzering. Zeker op de brussels airport parking kan je veel stress ervaren. Gelukkig heb ik daar een goede tip voor! Bij Parkos kan je namelijk parkings bij luchthavens vergelijken, evenals de prijzen van parkings vergelijken. Wat ook handig is, is dat je je parkeerplaats op voorhand kunt vastleggen. Op die manier kan je met een relaxed gevoel (én met meer budget) op vakantie vertrekken!

vakantie

Hier vind je nog 10 tips om voordelig op reis te gaan!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Vanuit Nederland naar Griekenland met de auto: zo doe je dat!

Niet op vakantie? 5 tips voor een geslaagde zomer