Vanuit Nederland naar Griekenland met de auto: zo doe je dat!

Geplaatst door

Heb je al eens gedacht aan een all inclusive griekenland? Griekenland is een prachtige vakantiebestemming met een zeer gevarieerd aanbod op het gebied van natuur, cultuur, steden en geschiedenis. Het vasteland is nog relatief onontdekt en mogelijk zelfs mooier dan je zou verwachten. De eilanden staan bekend om hun adembenemende schoonheid en aantrekkingskracht. Naast het genieten van heerlijke zonvakanties en het maken van geweldige eilandhoppen, is het ook mogelijk om vanuit Nederland een fantastische roadtrip naar Griekenland te maken. Wist je eigenlijk dat je met de auto naar Griekenland kunt reizen? Het is verrassend eenvoudig om Griekenland met de auto of camper te bezoeken. Hieronder lees je hoe je dit precies kunt regelen.

met de auto naar griekenland

Reizen naar Griekenland met de auto: zo regel je de overtocht

Als je met de auto naar Griekenland wilt, is het handig om de veerboot te nemen, bijvoorbeeld vanuit Italië. Dit is veel sneller dan helemaal met de auto naar Griekenland rijden over land. Een website waar je dit goed kunt regelen, is bijvoorbeeld www.overtocht.nl. Zij hebben meer dan 60 jaar ervaring in het organiseren van veerbootovertochten, en je kunt snel en gemakkelijk online je veerbootreservering maken. Overtocht.nl is tevens de officiële partner op de Nederlandse markt van de Griekse veerbootmaatschappij ANEK Lines. De kans is dus groot dat je de oversteek tussen Italië en Griekenland met hen zult maken.

Mocht je toch nog vragen hebben, dan is het fijn om te weten dat Overtocht.nl ook een Nederlands sprekend team heeft dat je kan helpen. Bovendien kun je via hen ook verschillende veerbootmaatschappijen vergelijken, dus als je niet met ANEK Lines wilt reizen, kun je ook tarieven vinden en online boeken bij andere aanbieders. Het is wel verstandig om je veerbootovertocht vooraf te regelen, zodat je precies weet waar en hoe laat je aanwezig moet zijn om de oversteek te maken, en je bent verzekerd van een plekje op de veerboot.

ferry griekenland

Eilandhoppen in Griekenland

Welke veerbootmaatschappijen zijn er en hoe ziet zo’n overtocht eruit? Je kunt vanuit Italië een veerbootovertocht naar Griekenland maken en naar verschillende plaatsen in Griekenland varen met twee verschillende maatschappijen:

Reizen naar Griekenland met ANEK Lines: ANEK Lines is een van de grootste veerbootmaatschappijen die overtochten aanbiedt over de Adriatische en Egeïsche Zee. De kans is groot dat je met hen per auto naar Griekenland zult varen. Ze hebben een uitgebreid vaarschema met veel havens in hun aanbod. ANEK Lines heeft ook een faciliteit die vaak de voorkeur geniet ten opzichte van andere rederijen, namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van “Camping on Board”. Dit betekent dat je kunt verblijven op het open camperdek, in het comfort van je eigen voertuig.

Dit is erg handig als je met je eigen camper reist (lees hier meer over het leven in een camper of het bouwen ervan) of met je auto en caravan op vakantie bent. Een ander voordeel is dat je gebruik kunt maken van douches, toiletten en 220 volt stroomaansluitingen. Deze faciliteiten zijn beschikbaar op de routes tussen Italië en Griekenland, met uitzondering van overtochten van en naar Venetië.

Reizen naar Griekenland met Minoan Lines: Minoan Lines is de geduchte concurrent van ANEK Lines. Ook zij hebben een uitgebreid vaarschema met veel havens vanuit Italië naar Griekenland en binnen Griekenland. Het enige verschil is dat zij geen camperdek hebben waar mensen met hun eigen caravan of camper kunnen verblijven tijdens de overtocht. Minoan Lines biedt echter iets vergelijkbaars aan, genaamd “Camping All Inclusive”. Hierbij parkeer je je auto met caravan of camper op het campingdek waar stroomvoorzieningen beschikbaar zijn. Tijdens de overtocht verblijf je echter niet in je voertuig, maar in een hut. Deze hut is wel beschikbaar tegen de prijs van een dekplaats.

griekenland auto

Eilandhoppen in Griekenland

Is het duur om met de auto naar Griekenland te reizen en zo’n veerbootovertocht te maken? Een gouden tip, die eigenlijk ook geldt bij het boeken van een vliegticket, is om je veerbootovertocht op tijd te reserveren. Dan heb je vaak de beste prijs en is er nog voldoende beschikbaarheid. Vooral als je graag gebruik wilt maken van “Camping on Board” of “Camping All Inclusive” bij ANEK Lines of Minoan Lines, is het raadzaam om vroegtijdig te boeken. De plaatsen voor campers en caravans zijn op die locaties namelijk beperkt, en ook de afgesloten dekken voor voertuigen hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Een andere reden om er vroeg bij te zijn, is dat er gedurende een bepaalde periode vroegboekkortingen gelden. Deze tarieven zijn altijd beschikbaar in december, januari en februari, wanneer het nieuwe vaarschema bekend is gemaakt. Deze korting kan worden gecombineerd met andere kortingen, zoals die van de ANWB/NKC, familiekorting of seniorenkorting. Het systeem berekent automatisch de laagste prijs, zodat je nooit te veel betaalt. Deze korting is overigens ook van toepassing als je via Overtocht.nl boekt. Naast de veerbootovertocht moet je uiteraard ook rekening houden met de kosten voor benzine, die afhankelijk zijn van je auto of camper. Het is het beste om dit voor jezelf uit te rekenen.

Is het mogelijk om eilandhoppen te doen met de auto? Ja, dat kan zeker! Je kunt ook eilandhoppen met de auto. Op Overtocht.nl vind je ook veerbootmaatschappijen die varen vanaf het vasteland van Griekenland naar de eilanden en tussen de eilanden zelf. Dit is ideaal als je meerdere plekken in Griekenland wilt bezoeken tijdens je eilandhopavontuur. Hier kun je tickets boeken voor verschillende maatschappijen die varen naar onder andere de Cycladen, Sporaden, Mykonos en Santorini. En het hoeft niet per se duur te zijn.

De prijs is enigszins afhankelijk van het reisseizoen. Tijdens de schoolvakanties en het hoogseizoen liggen de prijzen voor de overtochten iets hoger dan in het laagseizoen. Beide seizoenen hebben echter voor- en nadelen. Het hoogseizoen voor eilandhoppen loopt van half mei tot half september. Tijdens deze periode varen er dagelijks veerboten tussen de Griekse eilanden. Buiten deze periode wordt er niet dagelijks gevaren en zijn de veerboten afhankelijk van de weersomstandigheden. Op de Egeïsche Zee kan het namelijk behoorlijk hard waaien, waardoor boten soms niet of met vertraging varen. Eilandhoppen in het laagseizoen vereist dus wat flexibiliteit in je reisschema.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *