Niet op vakantie? 5 tips voor een geslaagde zomer

Geplaatst door

De kans is groot dat de vakantiefoto’s van familie en vrienden je inmiddels om de oren vliegen. Maar wat als je niet op vakantie gaat? Niet iedereen heeft het budget om een weekje zon, zee, strand te boeken. Echter betekent dit niet dat je hierdoor geen leuke zomervakantie kunt hebben. In dit artikel deel ik vijf tips voor een geslaagde zomer vanuit je eigen huis!

wat als je niet op vakantie gaat

Niet op vakantie? 5 tips voor een geslaagde zomer 

1. Organiseer een barbecue

Wie aan de zomer denkt, denkt aan barbecueën. Niets is immers gezelliger dan de hele avond samen aan tafel te zitten terwijl de barbecue buiten aan staat. Nodig familie en vrienden uit, voorzie de lekkerste hapjes en drankjes en zet een zomerse playlist op. Vergeet ook zeker niet om aandacht te besteden aan de sfeerverlichting in je tuin. Een prikkabel van Blynx Festoon is dé ultieme sfeermaker! Deze prikkabels bestaan uit prachtige kleuren en zijn uiterst flexibel, waardoor ze de perfecte ambiance zijn voor jouw barbecue avond. 

Je hoeft trouwens niet per se een tuinfeestje te organiseren om lichtsnoeren voor buiten aan te schaffen. Een lichtsnoer zorgt het hele jaar door voor een gezellige sfeer in jouw tuin of op je terras. Het is niet voor niets dat prikkabels ook gebruikt worden in de horeca, op evenementen en in winkelstraten. Vrijwel iedereen wordt vrolijk van mooie lichtjes en ze zorgen voor een instant gezellige sfeer, op welke plek je ze ook hangt.

niet op vakantie

2. Kampeer in de tuin

Hou je van kamperen en is je tuin groot genoeg om een tent in op te zetten? Check! Hang een mooi lichtsnoer op in de tuin, vul een mand met je favoriete snacks en drankjes, en voorzie een groot kleed om op te chillen. Voor de rest hoef je slechts één ding te doen: genieten van de rust en de natuur. Dit is trouwens een goed moment om even offline te gaan en je af te sluiten van alle beeldschermen. Wedden dat je daarna weer helemaal opgeladen bent?

Ook als je kinderen hebt, kan het heel leuk zijn om eens te kamperen in de tuin. Je kids zullen het vast geweldig vinden om een nachtje in een tent te slapen. In dit geval zal de rust niet op de eerste plaats staan voor jou, maar die gezellige tijd samen met je gezin is ongetwijfeld ook goud waard. 

3. Maak van de tuin een kinderclub

En hé, nu we het toch over kinderen hebben. Wat dacht je ervan om je tuin om te toveren in een kinderclub? Zo eentje zoals op vakantie maar dan bij jou thuis. Luister eens bij vrienden en buren of ze geld willen inleggen om een springkasteel te huren. Op Youtube kan je de leukste kinderliedjes vinden om samen te dansen, net als make-up tutorials om de kids mooi te schminken. Op die manier kan je een onvergetelijke dag organiseren voor de kinderen en kom je helemaal in vakantiesfeer!

4. Schaf een zwembad aan

Wat als je niet op vakantie gaat? Deze tip is misschien een tikkeltje luxueus, maar het is nog altijd goedkoper dan een all inclusive vakantie naar Spanje: een zwembad in de tuin! Dit hoeft overigens niet heel groot te zijn om er plezier van te hebben. Met een beetje geluk gaan we een zonnige zomer tegemoet en dan kan een verkoelend zwembad heerlijk zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor familie en vrienden.

Zo kan je bijvoorbeeld een pool party organiseren, eventueel in combinatie met een barbecue en/of kidsclub. Vakantie in eigen tuin betekent ook dat je de vrijheid hebt om te doen waar je zin in hebt. Geweldig, toch?

bucket list zomer

5. Werk jouw bucket list af

Ten slotte is de zomervakantie dé ideale moment om je bucket list af te werken. Je hebt nu immers tijd genoeg om de doelen en activiteiten op je lijstje af te strepen. Of je nu droomt van een ballonvaart, een citytrip in het buitenland wilt boeken, vrijwilligerswerk wilt doen of spirituele cursussen wilt volgen. Maak gebruik van je vakantie en doe zoveel mogelijk dingen waar je gelukkig van wordt want ook hier zal je van opladen. Wanneer vrienden of collega’s je overspoelen met hun gekste reisverhalen, kan jij met trots vertellen over jouw bucket list. Want geef toe, je dromen waarmaken is toch ook wel heel cool? 

Ga jij niet op vakantie en heb je nog meer inspiratie nodig? Check ook deze 5 tips voor een vakantiegevoel in eigen tuin en maak er een prachtige zomer van!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5x Uitjes met gezin in de buurt van de grens met Nederland

6 tips om na je vakantie weer gemotiveerd aan het werk te gaan