Met deze tips blijft je badpak of bikini langer mooi

Geplaatst door

Zon, zee, chloor, zonnecrème… je badpak of bikini krijgt tijdens de warme zomermaanden heel wat te verduren. Hierdoor kunnen de kleuren snel vervagen of kan de stof verslijten. En geef toe, het is toch best zonde om je badkleding al na één zomer weg te moeten gooien? Gelukkig hoeft dat niet want met deze tips blijft je badpak of bikini langer mooi!

bikini langer mooi

Met deze tips blijft je badpak of bikini langer mooi

1. Let op met zonnecrème

Het is natuurlijk heel goed dat je zonnecrème smeert. Alleen is het jammer dat zonnecrème vlekken veroorzaakt op je badkleding. Smeer je daarom in, ruim voor je je bikini of badpak aandoet en probeer zo weinig mogelijk zonnecrème op je badkleding achter te laten. Komt er toch een beetje crème op je bikini of badpak terecht? Probeer het dan zo snel mogelijk af te spoelen met water. In dit artikel vind je 5 manieren om zonnecrème vlekken uit kleding te verwijderen.

2. Ga eerst douchen

Ga je naar het zwembad? Dan is het niet alleen hygiënisch om je eerst te douchen, het is ook goed voor je badkleding. Chloor en chemicaliën worden namelijk minder snel in de stof opgenomen wanneer ze al nat is en zo wordt de kleur ook minder snel dof. Eerst douchen is dus de boodschap om je badpak of bikini langer mooi te houden.

3. Spoel je badpak of bikini meteen uit

Zodra je thuiskomt van het zwembad of het strand doe je er goed aan om je badpak of bikini meteen uit te spoelen. Doe dit bij voorkeur met koud tot lauw water om vervaging van de stof tegen te gaan. Laat je badkleding ook niet te lang in een natte handdoek of strandtas zitten. 

4. Hoe badpak of bikini wassen?

Check altijd de wasvoorschriften op het etiket voordat je een wasje doet. Het beste was je je badkleding met de hand in een koud tot lauw sopje met een beetje wasmiddel erin. Laat je badpak of bikini niet te lang weken, maar spoel alles meteen goed uit. Als je liever geen handwas doet, laat je wasmachine dan draaien op een kort of fijn programma en stop alles in een waszakje. Om de rekbaarheid van de stof minder aan te tasten, gebruik je best geen wasverzachter. 

5. Hoe bikini of badpak drogen?

Wring je badkleding niet uit want hierdoor vermindert de elasticiteit van de stof, met als gevolg dat je badpak of bikini begint te slobberen. Leg je badkleding bij voorkeur op een handdoek, plooi hem dubbel en druk alles een beetje droog. Stop je badpak of bikini nooit in de droogkast want dit zal de elasticiteit van de stof beschadigen.

Hang ook niets op, maar laat het al liggend drogen. Hierbij is het belangrijk dat je de felle zon vermijdt om verkleuring te voorkomen. Laat je badpak of bikini liever in de schaduw drogen. Zorg er tenslotte voor dat je badkleding volledig droog is voordat je het weer opbergt. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: De mooiste badmode voor een maatje meer