De leukste dingen om te doen in New York

Geplaatst door

New York City, the city that never sleeps, staat bekend om zijn ongeëvenaarde energie en diversiteit. Van iconische bezienswaardigheden tot verborgen juweeltjes, de stad biedt een overvloed aan activiteiten voor elke smaak en interesse. Hier zijn de vijf leukste dingen om te doen in New York:

de leukste dingen om te doen in new york

De hoogte in

Een adembenemende manier om New York te zien is vanaf een van de observatiedekken. Bewonder het uitzicht van het iconische Empire State Building, loop over een glazen vloer op Edge of zie het Vrijheidsbeeld vanaf One World Trade Center. Top of the Rock daarentegen biedt een prachtig uitzicht op het Empire State Building, net zoals Summit One Vanderbilt. Of je nu overdag, tijdens zonsondergang of ’s avonds komt, het uitzicht vanaf deze observatiepunten zal je zeker betoveren.

Central Park Avonturen

Ontsnap aan de stadsdrukte en betreed de rust van Central Park. Huur een fiets om de uitgestrekte groene paden te verkennen, maak een wandeling richting Bethesda Terrace, of ontspan gewoon op een bankje terwijl je geniet van een picknick. Het park biedt een oase van groen en sereniteit in het hart van de stad.

American Museum of Natural History

Cultuur Opsnuiven in Musea

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de musea in New York. Met een overvloed aan wereldberoemde musea die een schat aan artistieke en historische schatten herbergen. Van het uitgestrekte Metropolitan Museum of Art, met zijn diverse collecties variërend van oude beschavingen tot moderne meesterwerken, tot het American Museum of Natural History waar bezoekers meegenomen worden op een reis door de natuurlijke geschiedenis van onze planeet.

Broadway Spektakel

Voor theaterliefhebbers is Broadway de ultieme bestemming. Koop tickets voor een opwindende Broadway-show en laat je betoveren door de wereldberoemde producties, indrukwekkende sets en getalenteerde castleden. Of het nu om een klassieker of een nieuw stuk gaat, een avond op Broadway is een onvergetelijke ervaring.

Go Yankees!

New York is ook sport, en zelfs als je het spel niet kent of helemaal niet van sport houdt, is de sfeer van het stadion alleen al de moeite waard om de tijd te nemen om een wedstrijd te zien. In de zomermaanden komen de Yankees en Mets in actie, terwijl tijdens de winterperiode het basketbal- en ijshockeyseizoen volop bezig zijn. Haal een hotdog en een grote cola, en enjoy!

Yankees

Of je nu een cultuurliefhebber, een avonturier of een sportliefhebber bent, New York City biedt een schat aan ervaringen die je zintuigen prikkelen en je hart sneller doen kloppen. Met zijn diverse bezienswaardigheden en levendige sfeer zal deze stad je keer op keer verrassen en inspireren.

Lees ook: 5 Leuke Citytrip Bestemmingen voor een Betoverende Kerst