Chocoladevlekken verwijderen uit kleding: zo doe je dat!

Geplaatst door

Chocoladevlekken verwijderen uit kleding – Je kent het waarschijnlijk wel: je zit lekker te genieten van een reep chocolade in de zetel en ineens zie je een vieze chocoladevlek op je kleding. Nooo! Ook met kleine kinderen in huis, is dit ongelukje snel gebeurd. Erg vervelend, want chocolade laat hardnekkige vlekken achter. Cacaoboter, melk, verschillende vetten en oliën zorgen ervoor dat de chocoladevlek niet makkelijk te verwijderen is. Gelukkig is het ook geen onmogelijke klus. Hoe kan je chocoladevlekken verwijderen uit kleding? Ik zet een aantal manieren op een rijtje!

chocoladevlekken verwijderen uit kleding

4x Chocoladevlekken verwijderen uit kleding

1. Ga meteen aan de slag

Heb je de chocoladevlek zien ontstaan en ga je er direct iets aan doen? Dan heb je geluk want zo is de vlek makkelijker te verwijderen. Krab eerst met een mes of lepel voorzichtig over de vlek heen zodat de bovenste laag verdwijnt. Let erop dat je niet te hard drukt, want hierdoor kan de chocolade juist nog dieper in de stof van je kleding trekken. Vouw het kledingstuk daarna binnenstebuiten en spoel de achterkant van de vlek met koud water. Op die manier blijf de vlek aan de oppervlakte. Spoel het kledingstuk vervolgens met warm water. Hoe warmer het water, hoe beter de vlek uit de kleding zal trekken. 

Houd wel rekening met het wasvoorschrift van het kledingstuk. Als daarop vermeld staat dat je het niet te heet mag wassen, kan je beter lauw water gebruiken om nog meer problemen te voorkomen.

2. Oude chocolade vlekken verwijderen met wasbenzine

Wil je oude chocolade vlekken verwijderen of ingedroogde chocolademelk vlekken verwijderen? Dan is wasbenzine jouw redder in nood! Let op: dit is alleen een oplossing als de chocoladevlek op een kledingstuk van katoen, gekleurd linnen, wol of zijde zit, en als de vlek al een tijdje aanwezig is. In dat geval dep je de vlek voorzichtig met wasbenzine en vervolgens was je het kledingstuk met een handwasje. En voilà, de chocoladevlek is verdwenen!

Waar kan ik wasbenzine kopen? Bij diverse winkels zoals Brico, Gamma, Hubo, Blokker, Albert Heijn en Bol.com.

ingedroogde chocolademelk vlekken verwijderen

3. Ossengalzeep of wasmiddel

Ossengalzeep kan je voor verschillende soorten vlekken gebruiken, alsook voor chocoladevlekken. Wrijf een beetje van de zeep op de vlek en was het kledingstuk daarna in de wasmachine. Dep het na met een doek met proper water om zeker te zijn dat de vlek er helemaal uit is. Om zeker te zijn dat de ossengalzeep je kleding niet verkleurt, is het belangrijk dat je het kledingstuk direct na de behandeling met de zeep in de wasmachine stopt. Op die manier heeft de zeep geen tijd om in het kledingstuk te drogen.

Je kunt ongeveer dezelfde behandeling toepassen met vloeibaar wasmiddel. Bedek de chocoladevlek in je kledingstuk met een beetje wasmiddel, laat dit een kwartiertje intrekken en stop het meteen in de wasmachine. Dit zorgt er tevens voor dat de vlek helemaal verdwijnt.

4. Chocoladevlekken uit kleding verwijderen met melk

Tenslotte kan je hardnekkige chocoladevlekken verwijderen uit kleding met melk. Het vet in de melk zorgt ervoor dat de vlek wordt losgeweekt uit het kledingstuk. Doe een beetje melk in een kommetje en leg het deel van het kledingstuk waar de vlek zit erin. Laat dit een halfuurtje intrekken en gooi het kledingstuk daarna in de wasmachine. Je zal zien: het komt er weer als nieuw uit! 

Wil je chocoladevlekken verwijderen uit zetel of chocoladevlekken verwijderen uit tapijt? Ook dan kan je melk gebruiken. Doe een beetje melk op een doek en dep ermee over de vlek, net zolang je er niets meer van ziet. Dep het nog even na met een doek met alleen proper water en voilà, de vlek is weg!

oude chocolade vlekken verwijderen

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Kauwgom verwijderen: hoe krijg je kauwgom uit kleding?

Hoe kan je bellenblaas vlekken verwijderen uit kleding?

Hoe kan je ingedroogde tomatenvlekken verwijderen uit kleding?

HuishoudenHuishouden