Ook voor deze 6 dingen kan je wattenstaafjes gebruiken

Geplaatst door

Heb je standaard een doosje met wattenstaafjes in de badkamer staan om jouw oren mee schoon te maken? Of gebruik je ze om make-up bij te werken? Dan moet je dit artikel zeker lezen! Je kunt wattenstaafjes namelijk nog voor veel andere dingen gebruiken. En dan heb ik het vooral over een paar klusjes in het huishouden. Ook voor deze 6 dingen kan je wattenstaafjes gebruiken!

wattenstaafjes

1. Sieraden schoonmaken met wattenstaafjes

Wattenstaafjes zijn een prima hulpmiddel voor het schoonmaken van je sieraden. Dankzij het fijne, kleine kopje van het wattenstaafje kan je in allerlei moeilijke hoekjes komen en op de kleinste plekjes van je mooiste juwelen. Dip het wattenstaafje in een sieraden reinigingsbadje en je kunt je ringen, oorbellen en armbandjes tot in de kleinste puntjes reinigen.

2. Toetsenbord schoonmaken met wattenstaafje

Iedereen maakt er zich wel eens schuldig aan: snel een koekje eten tijdens het typen of vlug lunchen achter je computer. Het is gemakkelijk, maar helaas niet zo hygiënisch. Zelfs de kleinste kruimeltjes vinden wel een plekje tussen de toetsen van je toetsenbord. Door je toetsenbord ondersteboven te houden en zachtjes heen en weer te schudden, verwijder je al een groot deel van de kruimels. Maar ook met een wattenstaafje kan je veel vuil verwijderen tussen de toetsen. Door het fijne, kleine kopje kan je er immers makkelijk tussen.

3. Wasmachine schoonmaken met wattenstaafjes

Ruikt je gewassen kleding niet meer zo fris als voordien? Of is je witte was niet meer zo wit? Dan is het misschien tijd om de rubbers en filter van je wasmachine schoon te maken. Met een wattenstaafje kan je gemakkelijk tussen de kleinste spleetjes om vuil weg te halen. 

4. Haardroger schoonmaken

De ventilatiegaten van je haardroger trekken veel stof en vuil aan. Dat is logisch, want al je haar, haarproducten en de plek waar je haardroger ligt, trekken stof aan. Met een wattenstaafje kan je gemakkelijk in de ventilatiegaten van je haardroger komen om alle kleine pluisjes en stofjes te verwijderen. 

5. Kras op je schoen reinigen

Heb je een kras op je schoen? Dan kan je met behulp van een wattenstaafje en een beetje nagellakremover (zonder aceton) de kras verwijderen. Check wel op voorhand of het materiaal van je schoen hier tegen kan. Zo niet, dan kan je ook water en een beetje zeepsop gebruiken om de kras te verwijderen. Door het fijne kopje van het wattenstaafje kan je de kras heel precies behandelen. 

6. Vastzittende rits losmaken

Tenslotte kan je wattenstaafjes gebruiken om een vastzittende rits los te maken. Dip een wattenstaafje in een kleine hoeveelheid vaseline en veeg het rond de vastzittende rits. De vettige substantie smeert de rits en helpt deze vrij te schuiven. Heb je geen vaseline in huis? Lippenbalsem of bakolie werkt ook prima!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 8 verrassende dingen waar je mayonaise voor kunt gebruiken