Je haar sneller laten groeien met deze 5 tips

Geplaatst door

Je haar sneller laten groeien is voor veel vrouwen een droom. Jammer genoeg bestaat er geen wondermiddel waardoor je lokken zo lang worden als die van Rapunzel. Tips om je haar sneller te laten groeien, focussen zich vooral op de verzorging, voeding en het voorkomen van beschadiging van je haar. Het is belangrijk om je lichaam zowel van binnen als buiten goed te verzorgen want dit helpt bij een goede verzorging van je haar, waardoor je haar ook écht de kans krijgt om langer te worden. In dit artikel geef ik een aantal tips waarmee je jouw haargroei kunt versnellen. 

haar sneller laten groeien

Je haar sneller laten groeien met deze 5 tips

1. Was je haar niet te vaak

Shampoo is bedoelt om al het vuil uit je haar te verwijderen, maar is niet echt bevorderlijk voor de natuurlijke oliën van je haar. Terwijl deze oliën er juist voor zorgen dat je lokken er mooi en gezond uitzien. Probeer je haar dus niet iedere dag te wassen, maar beperk dit tot twee à drie keer per week. Heb je last van vettig haar? Dan zal je merken dat je haar ook minder snel vet wordt als je het minder vaak wast. Twee vliegen in één klap!

2. Gebruik een haarmasker 

Nadat je je haar met shampoo hebt gewassen, mag je een conditioner gebruiken voor de uiteinden van je lokken. Daarnaast doe je er goed aan om één keer per week een vochtinbrengend haarmasker te gebruiken en dit even te laten inwerken. Tip: verdeel het masker over je haar met een kam zodat ieder haartje in aanraking komt met het product voor een optimale werking.  

3. Haar sneller laten groeien met vitamines

Welke vitamine laat je haar sneller groeien? Het is belangrijk om zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten zodat je genoeg vitaminen en mineralen binnen krijgt. De belangrijkste voedingsstoffen zijn vitamine A, B, C en E, foliumzuur, calcium, biotine, zink, ijzer en omega-3 vetten. Je vindt deze vitaminen en mineralen onder andere terug in (groene) groenten, bonen, noten, kip, zalm, eieren, avocado en wortelen. 

welke vitamine laat je haar sneller groeien

Daarnaast kan je extra voedingssupplementen gebruiken om je haargroei te stimuleren. Vooral biotine, vitamine B en silicium staan erom bekend dat ze de haarstructuur versterken en daardoor dus ook de haargroei stimuleren. Je vindt deze supplementen terug in de vorm van tabletten en gummies. Echter is het aanbod tegenwoordig zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op GezondBron.nl kan je meer lezen over de 5 beste haar vitamines die écht werken.

4. Wees lief voor je haar

Borstel je haar altijd rustig, zeker als het nat is, en doe het niet te vaak in een staart of knot. Stop jij je haar altijd graag in een handdoek nadat je het hebt gewassen? Dat doe je vanaf nu beter niet meer. Je haren komen dan vast te zitten in de vezels van je handdoek met als gevolg dat ze sneller breken. Je haar voorzichtig droog deppen met je handdoek is een beter idee.

5. Voorkom stress

En last but not least: voorkom stress. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan want iedereen heeft wel eens stress. Toch is het belangrijk om regelmatig te ontspannen, genoeg te rusten en voor een goede nachtrust te zorgen. Stress kan je haargroei vertragen en soms kan het zelfs leiden tot haaruitval. Als je dus veel last hebt van stress, zullen bovenstaande tips geen wonderen verrichten. Alleen door al deze tips toe te passen, kan je je haar sneller laten groeien. 

hoe groeit je haar sneller natuurlijk

Benieuwd naar nog meer tips? Check dan zeker de haargroei tips van GezondBron.nl

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Wat moet je doen om steil haar te krijgen? 

Zelf je haar verven in 8 stappen