Wat moet je doen om steil haar te krijgen?

Geplaatst door

Droom je van steil haar maar heb je geen idee hoe je jouw haar zo kaarsrecht krijgt? Dan heb ik goed nieuws voor je, want in dit artikel deel ik een aantal tips hoe je steil haar kunt creëren, ook als je van nature dik en onhandelbaar haar hebt. Met de volgende tips wordt jouw droom werkelijkheid en stap jij straks met prachtig steil haar de deur uit!

wat moet je doen om steil haar te krijgen

Wat moet je doen om steil haar te krijgen?

1. Shampoo en conditioner

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor steil haar. Je hebt een goede shampoo en conditioner nodig die speciaal gemaakt zijn om je haar steil te maken. Als je een shampoo voor gekruld haar gebruikt, dan is het uiteraard onmogelijk om je haar kaarsrecht te krijgen. Ga dus eens shoppen bij de drogist en kies de juiste haarproducten uit. Twijfel je? Aarzel dan niet om advies te vragen aan een verkoopmedewerker. 

2. Ultra-absorberende handdoek

Gebruik een ultra-absorberende handdoek want die haalt het vocht veel sneller uit je haar en beschadigt je haar niet. Het zorgt ook niet voor droog of pluizig haar. Verwacht niet dat je haar in no-time droog is, maar het zal in ieder geval een stuk sneller gaan dan wanneer je jouw haar aan de lucht laat drogen of een standaard handdoek gebruikt.

3. Haar stijlen met een föhn

Voordat je aan de slag gaat met de stijltang, moet je je haar droog föhnen. Eigenlijk doet de föhn het meeste werk voor jou. Met een goede, kwalitatieve föhn van BabylissPro creëer je snel mooi en steil haar, zeker wanneer je ook nog een föhnborstel van dit merk gebruikt. Door de juiste haartools te gebruiken, heb je straks minder tijd nodig om je haar met de hete stijltang te bewerken. Let op: gebruik nooit een stijltang op vochtig haar!

hoe krijg ik steil haar

4. Heat protection spray

Vergeet niet om een heat protection spray te gebruiken voordat je met de stijltang aan de slag gaat. Deze spray biedt bescherming van je haar tegen de hitte van een föhn, stijl- of krultang. Je kunt het een beetje vergelijken met een harnas voor je haar. Gebruik bij voorkeur een heat protection spray die ook een anti-pluiswerking heeft. Hierdoor wordt je haar meteen een stuk gladder en steiler. 

5. Stijltang

Tegenwoordig vind je goedkope stijltangen in de winkel, maar als je je haar écht mooi steil wilt maken, dan moet je een beetje investeren. Zeker als je dik en onhandelbaar haar hebt, kan je beter een iets duurder model kopen. Je krijgt waar voor je geld en daarnaast gaat een duurdere stijltang over het algemeen langer mee. Ook zal je haar langer steil blijven als je een duurdere stijltang gebruikt, bijvoorbeeld eentje van BabylissPro. Zet de stijltang nooit op de heetste stand en ga plukje per plukje te werk voor het beste resultaat. 

de beste stijltang

6. Haarlak

Ten slotte is het belangrijk om je steil haar mooi in model te houden. Door een haarlak te gebruiken, gaat je haar minder snel pluizen en is je kapsel niet na een halfuur weer aan het krullen. Kies voor een strong hold haarspray en houd ongeveer dertig centimeter afstand van je haar tijdens het sprayen. Daarna hoef je nog maar één ding te doen: genieten van je prachtig steil haar! 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Je haar sneller laten groeien met deze 5 tips