DIARY: Wimperlift, kermis & vermoeidheidsdip

Geplaatst door

Goeiemorgen! Hoe was jouw week? Bij mij was het er eentje met ups en downs. De chronische stress en vermoeidheid wegen zwaar door en ik heb me er al flink ziek van gevoeld. De combinatie CVS, fibromyalgie en een kind met autisme is natuurlijk niet niks. Gelukkig heb ik ook leuke dingen gedaan. Zo ben ik met Lara gezellig naar de kermis geweest. Daarnaast heb ik voor het eerst een wimperlift laten doen, waar ik ontzettend blij mee ben. Kijk mee!

wimperlift

 

Zondag

’s Zondags is een typische zondag thuis. We spelen samen, lezen Disney verhaaltjes voor, kijken tv en tussendoor doen we wat huishouden. Verder maak ik vandaag geen foto’s, maar dat haal ik de volgende dagen absoluut in.

Maandag

Het is maandag, tijd voor school!

De komende uurtjes zit ik achter mijn laptop om te werken. Na het weekend geniet ik er altijd extra van om in alle rust en stilte aan de slag te kunnen gaan.

Tussendoor brengt de postbode deze jurk van Ellos Plus Collection, die ik bij Zalando heb besteld. Ik moet even wennen aan de pofmouwen aangezien dit soort mouwen nieuw zijn voor mij, maar uiteindelijk ben ik helemaal verkocht. Ik had nog geen volledig zwarte jurk in mijn kledingkast dus ik ben hier heel blij mee.

Ik trakteer mezelf op me-time en besluit te gaan lunchen op een terras in het dorp. Lekker eten, vitamine D opdoen en rustig opladen voordat Lara uit school komt. 

De kermis staat nog in het dorp dus daar gaan we gezellig naartoe samen. Vorige week stond de molen er ook al en daar heb ik nog een paar bonnetjes van over.

Touwtje trekken.

En natuurlijk eendjes vissen.

Deze cadeautjes gaan mee naar huis. Lara blij, mama blij!

’s Avonds kijken Glenn en ik Entrevias uit. We zijn alvast benieuwd naar het tweede seizoen!

Dinsdag

wimperlift

Zodra Lara op school is, ga ik door naar mijn afspraak voor mijn eerste wimperlift. Dit is een behandeling die de wimpers krult gedurende 6 tot 8 weken. Ik heb korte, rechte wimpers van mezelf en zelfs met een wimperkruller krijg ik nooit het gewenste resultaat. Mijn wimpers zakken altijd snel weer naar beneden. Daarom wil ik heel graag een wimperlift laten doen waarbij mijn natuurlijke wimperhaartjes worden gelift en geverfd. 

Je kunt dit trouwens ook zelf doen. Hier kan je meer lezen over een DIY lash lift

wimperlift voor en na

Bovenaan is voor de behandeling, onderaan is na. Wauw, ik vind het resultaat echt heel mooi en ben er superblij mee!

wimperlift behandeling

De eerste 24 uur mag ik nog geen make-up dragen. Ik ben benieuwd hoe mijn wimpers er morgen uit zullen zien met mascara, aangezien ik nu eigenlijk al heel blij ben met het resultaat zonder. 

De rest van de dag ga ik aan het werk.

In de namiddag kruip ik twee uurtjes in bed om te slapen. Ik voel me heel moe en krijg ineens allerlei klachten zoals hoofdpijn en spierpijn. 

Mijn papa haalt Lara op school en brengt haar rond 17.00 uur thuis. Zodra Lara het make-up setje vanop de kermis ziet liggen, begint ze direct haar nagels te lakken, haha. 

Glenn en ik eten Thaise noedels met groenten en garnalen, lekker! 

Woensdag

Na een gebroken nacht zijn we weer wakker om 05.30 uur.

Na het slapen zie ik dat er een paar wimpers aan elkaar plakken. Ik haal ze even uit elkaar met dit borsteltje. Zo’n borsteltje is onmisbaar als je een wimperlift laat doen.

Zo ziet mijn wimperlift eruit mét mascara. Zo blij mee! 

Ik gebruik momenteel deze Maybelline Lash Sensational Mascara.  

Glenn brengt Lara naar school en ik ga alvast aan de slag met de was. Droge was opvouwen en een nieuwe was in de machine. Een klusje dat nooit stopt, haha. 

Mijn pioenrozen zijn eindelijk uitgekomen. Prachtige bloemen!

Ik ga een paar uurtjes aan het werk. 

Echter krijg ik in de namiddag weer mijn ‘klop’. Ik voel me uitgeput, heb hoofdpijn, spierpijn en voel me misselijk. De chronische vermoeidheid en stress eist zijn tol. Gelukkig is Lara deze namiddag bij mijn papa zodat ik opnieuw in mijn bed kan kruipen. 

Als Lara thuiskomt, spelen we samen dierendokter en daarna verstoppertje. Hoe belabberd ik me ook voel: ik vind het altijd belangrijk om nog even quality time te hebben voordat we aan de avondroutine beginnen. 

’s Avonds scrollen Glenn en ik door VTM GO en valt ons oog op ‘Tien om te zien’ van vorige zomer. Zo leuk en nostalgisch om naar te kijken! We moeten eerlijk zijn: er is veel foute en grappige muziek gemaakt in de jaren ’90, maar ook geweldige nummers zoals deze. Het blijft in ieder geval ons favoriete tijdperk. #90skids

Donderdag

Ik voel me nog steeds verre van optimaal maar besluit in de voormiddag toch gewoon te werken. Het is bijna zomervakantie en daarom wil ik graag een beetje vooruitwerken. 

De voorbije weken hebben we bij Delhaize punten gespaard voor de Summer Box ter waarde van € 40.

Dit is de inhoud van de box. Er zitten best lekkere dingen in, en producten zoals een deodorant en tandpasta komen ook altijd van pas. Leuk om op die manier nieuwe producten te leren kennen! Of de inhoud echt € 40 waard is, betwijfel ik, maar het is in ieder geval tof om gratis producten te ontvangen.

Lara brengt de vakantieblaadjes mee naar huis die we op school hebben besteld. Kennen jullie deze vakantieblaadjes nog uit jullie kindertijd? Elke dag een blaadje invullen in de zomervakantie, het blijft toch een beetje nostalgie voor mij.

Verder doen we het rustig aan want Lara is heel moe na school. Waarschijnlijk hebben de voorbereidingen van het schoolfeest en de warmte (het is net geen 30 graden) daar wel iets mee te maken.

Vrijdag

Lara is er weer vroeg bij en om 06:00 uur zijn we al aan het schilderen. Ik schilder heel graag maar van het tijdstip word ik vandaag toch niet zo vrolijk.

Eerlijk is eerlijk: Glenn en ik hebben al veel geld weggegooid aan dingen die niet werken voor Lara. Eén van de weinige dingen die (momenteel) wél werken, is dit simpele klokje. Hiermee geven we op een visuele manier de tijd aan en dat creëert duidelijkheid en rust. Het is in ieder geval veel duidelijker dan bijvoorbeeld te zeggen: binnen 10 minuten vertrekken we naar school. Want hoelang is 10 minuten? Zo’n klokje lijkt me overigens ook handig voor kleuters zonder autisme die nog niet kunnen kloklezen en nood hebben aan structuur. Daarom deel ik deze tip even met jullie. 

Op naar school voor de laatste dag van de week.

Ook ik typ nog een paar blogposts op mijn laatste werkdag. 

Na school zijn mijn ouders bij ons thuis en eten we gezellig frietjes samen. 

’s Avonds kijken Glenn en ik verder naar ‘Tien om te zien’. Sommige liedjes zijn zo fout, hilarisch gewoon. Andy’s lichaamstaal verklaart alles. Zo denken wij er namelijk ook over, haha. 

Zaterdag

Terwijl Glenn met Lara naar de kinesist gaat, ga ik verder met het huishouden.

Daarna neem ik een heerlijk bad.

We doen onze wekelijkse boodschappen bij Lidl.

En we gaan naar de Action omdat we een aantal spulletjes nodig hebben. Zoals gewoonlijk gaan we met meer naar buiten dan de bedoeling was. Wie herkent dit? Voor wie benieuwd is naar onze aankopen: komende week zal ik een Action shoplog delen op mijn blog.

De rest van de dag doen we thuis rustig aan. We spelen, kijken tv en ’s avonds zet ik dit fotodagboek in elkaar. Ik kruip vroeg in bed want ik voel me nog steeds niet goed. Hopelijk gaat het volgende week beter. Anyway, bedankt voor het kijken en tot de volgende!

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Wat naar van de momenten dat je je zo ziek en ellendig voelde. Goed dat je dan wel op de rem trapt en jezelf de rust gunt voor zover het mogelijk is.
    Wat een goed resultaat van die wimperlift! Ik moet bekennen dat ik er nog nooit van gehoord had. Het kleedje staat je echt super.
    En nu bijna vakantie zeker, voor Lara? Valt de kermis wat mee voor haar, qua prikkels?

    1. Bedankt voor de complimentjes Geke! Ja, morgen is Lara’s laatste schooldag. De kermis in het dorp valt altijd goed mee, aangezien er maar 5 à 6 attracties staan. We gaan ook altijd bewust na school omdat het dan rustig is, in vergelijking met het weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.